Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Edirne'de Tarihi Çeşmeler Bakıma Alınıyor

Edirne'de, Osmanlı döneminden kalan 50'nin üzerinde tarihi çeşme bakıma alınacak.

yapi.com.tr
Edirne'de Tarihi Çeşmeler Bakıma Alınıyor

Tarihi dokusunu yansıtan camiler, hanlar ve hamamlarıyla yılda milyonlarca turistin uğrak noktası olan Edirne'de, Osmanlı döneminden günümüze kalan çeşmeler bakıma alınmaya hazırlanıyor. Tarihi kaynaklara göre, 300'e yakın çeşmenin bulunduğu kentte günümüze 50'nin üzerinde yapının ulaştığını tespit eden Edirne Valiliği, hazırlıklara başladı. Kentte belirlenen tüm çeşmeleri bakıma almaya hazırlanan valilik, bu süreçte Edirne Belediyesi ile ortak hareket ederek tekrar kent dokusuna kazandırmayı hedefliyor.

DHA’da yer alan habere göre; Edirne Valisi Yunus Sezer, Edirne'nin tarihi yapısı bakımından dünyada ender şehirlerden birisi olduğunu dile getirdi. Sezer, "Burada restorasyon ihtiyacı, bakım ihtiyacı olan tüm tarihi ve kültürel yapıları ayağa kaldırmayı amaçlıyoruz. Bu da kısa süre içerisinde, 1-2 yıl içerisine olacaktır. Bu çerçevede sadece benim tespit ettiğim 50'nin üzerinde çeşme var. Bunlarla ilgili olarak da az önce arkadaşlarımızla paylaştık, hepsini tespit edip, bakımını yapalım, belediyemizle de görüşüp, kullanılabilir hale getirelim istiyoruz." dedi.

'Binaların içerisinde kaybolmuş çeşmelerimiz var'
Edirne'nin açık hava müzesi gibi olduğunu kaydeden Vali Sezer, "Burası çeşmeler, köprüler, hanlar, hamamlar ve camiler şehri yani bütün tarihi değerler var. Çeşmeler de bunun ayrılmaz bir parçası. Bakıyorsunuz, ara sokaklarda kalan binaların içerisinde kaybolmuş çeşmelerimiz var. Bunların hepsini Edirne'mize kazandırmamız lazım." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/edirnede-tarihi-cesmeler-bakima-aliniyor_202104.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!