Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Edirnekapı – Sultançiftliği Hafif Metrosu Mayıs’ta Seferlere Başlıyor

İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, inşaatı tamamlanan Edirnekapı – Sultançiftliği Hafif Metrosu’nun son rötuşların ardından Mayıs ayında seferlere başlayacağını açıkladı.

ibb.gov.tr
Edirnekapı – Sultançiftliği Hafif Metrosu Mayıs’ta Seferlere Başlıyor

ETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, inşaatı tamamlanan Edirnekapı – Sultançiftliği Hafif Metrosu’nun son rötuşların ardından Mayıs ayında seferlere başlayacağını açıkladı. 2002 yılında cadde tramvayı olarak ihale edilen hattın bir kısmının yeraltına alınması nedeniyle çalışmanın uzadığını belirten İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, “Edirnekapı – Sultançiftliği Hafif Metrosu hizmete girince, yıllardır bu güzergâhı kullanan 25 bin yolcunun ve araç sahiplerinin çektiği sıkıntılar sona erecek. Şu anda inşaat tamamlandı, son rötuşlar yapılıyor. Havalandırma, tünel içindeki granit ve seranit kaplamalar, turnikeler, koruma bantları ve yürüyen merdivenler tamamlanarak hat Mayıs ayında açılacak” diye konuştu.

Edirnekapı – Sultançifliği Hattı, tamamı hemzemin cadde tramvayı olacak şekilde 2002 yılının Ağustos ayında ihale edilerek yapım çalışmalarına başlandı. Bu hatta yolcu sayısının cadde tramvayının kaldırabileceğinden çok daha fazla olması nedeniyle proje değişikliğine gidildiğini vurgulayan İETT Genel Müdürü Öztürk, inşa edilen Hafif Metro Sistemi ile günlük ortalama 25 bin yolcunun hızlı ve konforlu bir şekilde taşınacağını kaydetti.

Edirnekapı – Sultançiftliği güzergahında çalışan 700 minibüs ve 146 İETT otobüsünün günlük ortalama 25 bin yolcu taşıdığını ifade eden Genel Müdür Öztürk, “Bu yolcu kapasitesi ancak hafif metro ile taşınabilir. Cadde tramvayı ise günlük 15 bin yolcu taşıyabilirdi” dedi. Öztürk, toplam uzunluğu 13,2 kilometre olan hattın, 5,8 kilometresinin aç kapa tünel olarak inşa edildiğini ve bugüne kadar 100 milyon dolar harcandığını söyledi.

Hat cadde tramvayı ve diğer hafif metro ile entegre edilecek
Edirnekapı – Sultançiftliği Hafif Metrosu’nun Topkapı’ya kadar uzatılarak burada cadde tramvayı ile Vatan Caddesi’nde de Aksaray-Havalimanı Hafif Metrosu ile entegre edileceğini belirten İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, hattın Edirnekapı – Vezneciler arasında yapılacak ‘Metrobus’ sistemiyle de entegre edileceğini dile getirdi.

Genel Müdür Öztürk, “Hattı Edirnekapı’dan Topkapı’ya uzatmak için Anıtlar Kurulu’ndan izin alındı. 31 Ekim 2007 tarihinde hafif metronun Edirnekapı – Topkapı kısmını da bitirmiş olacağız. Bu sistemi Topkapı’da cadde tramvayı ile Vatan Caddesi’nde de Hafif metroyla entegre ediyoruz. Topkapı’da ise metrobus işletmeciliğimizle entegre olacak Edirnekapı – Sultançiftliği Hafif Metrosu, bütün bu yönleriyle muhteşem bir proje olacak” şeklinde konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/edirnekapi--sultanciftligi-hafif-metrosu-mayista-seferlere-basliyor_51685.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!