Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Efes İçin Dev Kazı Bütçesi

Efes Antik Kenti'nde, kazı sezonu Avusturya Kültür Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın tahsis ettiği 700 bin Euro'luk bütçeyle başladı.

Akşam
Efes İçin Dev Kazı Bütçesi

fes Antik Kenti'nde, kazı sezonu Avusturya Kültür Eğitim ve Bilim Bakanlığı'nın tahsis ettiği 700 bin Euro'luk bütçeyle başladı. 250 kişilik kazı ekibi bu yılki çalışmalarda lazerle üç boyutlu tarama yapacak.

Avusturya Arkeoloji Enstitüsü Başkanı Ordinaryus Profesör Dr. Friedrich Krinzinger, bu yılki kazılarla ilgili açıklama yaptı.

1998 yılından bu yana kazı ekibine başkanlık eden Krinzinger, Osmanlı İmparatorluğu döneminde başlayan Efes kazılarının 110 yıldır Avusturyalı ekipler tarafından yürütüldüğünü hatırlatarak, 'Avusturya Arkeoloji Enstitüsü, 2005 yılında sadece kazılar için 700 bin Euro'luk (yaklaşık 1 milyon 190 bin YTL) kaynak ayırdı. Bu kaynağa, sponsorların katkıları dahil değil. 250 kişilik bilimsel ekibin yanı sıra 80 civarında kazı işçisi de bu sezon görev yapacak' dedi.

Krinzinger, 'Bu yılki çalışmalarda lazerle üç boyutlu tarama yapacağız. İnfrarot ışını ile bir metreden yaklaşık bin metre uzaklığa kadar ölçmek mümkün' dedi.Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği arasında Efes Antik Kenti'nin gece ışıklandırma projesi için protokol töreni de dün yapıldı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/efes-icin-dev-kazi-butcesi_28030.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!