Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Efesan, Gayrimenkule Odaklanıp Halka Açılacak

Efesan Grup şirketlerinden Efektif Gayrimenkul, Kağıthane'de yeni bir konut projesine başlamaya hazırlanıyor. 62 dairelik Blox Haliç projesinin 1. etabını tamamlayan, 92 konutluk ikinci etapta ise yüzde 60'lık satış oranına ulaşan Efektif Gayrimenkul, Kağıthane'de yeni satın aldığı arsa üzerinde 154 dairelik bir projeye başlayacak.

Sabah Gazetesi
Efesan, Gayrimenkule Odaklanıp Halka Açılacak

Efesan Grup şirketlerinden Efektif Gayrimenkul, Kağıthane'de yeni bir konut projesine başlamaya hazırlanıyor. 62 dairelik Blox Haliç projesinin 1. etabını tamamlayan, 92 konutluk ikinci etapta ise yüzde 60'lık satış oranına ulaşan Efektif Gayrimenkul, Kağıthane'de yeni satın aldığı arsa üzerinde 154 dairelik bir projeye başlayacak. Efesan Grup Genel Koordinatör Yardımcısı Tevabil Üstündağ, düzenlediği basın sohbet toplantısında, Kağıthane bölgesinin gerek Cendere Vadisi projesi, gerekse de diğer konut ve ofis yatırımlarıyla İstanbul'un en prestijli bölgelerinden biri haline geleceğini belirterek yeni arsa yatırımlarına ve projelere devam edeceklerini açıkladı.

'GYO kuracağız'

Üstündağ, Kağıthane'deki yeni arsa alımı içinde görüşmelerinin devam ettiğini söyleyerek, "Kağıthane'de Blox konseptiyle projelerimize devam edeceğiz. Ömerli'deki arsamızla birlikte toplam arsa stokumuz 130 bin metrekare büyüklüğe ulaştı" dedi. Blox Haliç Projesi'nde 40 milyon dolarlık bir iş hacmi elde ettiklerini kaydeden Üstündağ, gerçekleştirecekleri yatırımlarla 2015 yılında bu rakamın çok üstünde olacaklarını belirtti. Demir çelik, gayrimenkul, döküm ve liman işletmeciliği şirketleriyle geçen yıl 400 milyon TL'lik bir gelire imza atan Efesan Grup'u 2015 yılına kadar halka açmayı hedeflediklerini anlatan Üstündağ, "Efesan Grup içinde şu an yüzde 20'den daha az olan gayrimenkul gelirlerini gelecek 5 yıl içinde yüzde 50'ye taşıma hedefiyle kurumsallaşma yönünde adımlarımızı hızlandıracağız. Bu nedenle öncelikle konut, ardından da restorasyon ve taahhüt işlerinde büyümeyi istiyoruz. Bu 5 yıllık dönem içinde halka açılmayı da planlıyoruz" diye konuştu.

Restorasyon hedefi

Geçtiğimiz yıl içinde Efeska İnşaat'ın grup bünyesinde faaliyetlere başladığını ve bu şirketin taahhüt ile restorasyon projelerine odaklanacağını belirten Üstündağ, Efeska'nın şu anda Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde Garanti Bankası'na ait bir tarihi binada restorasyon çalışması yürüttüğü bilgisini verdi. Bu projenin referans olması açısından önemli olduğuna değinen Üstündağ, Beyoğlu'ndaki tarihi binalarla ilgileniyoruz. Satın alma, işletme ve restorasyon la ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Bir tarihi binayı otele çevirip işletmeye verebiliriz" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/efesan-gayrimenkule-odaklanip-halka-acilacak_79328.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!