Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

‘Efes’i İmar Koruyacak!’

Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, “Koruma Amaçlı İmar Planın yapılması aynı zamanda ilçe ve bölge turizminin daha da gelişmesi sonucunu getirecektir. Koruma-kullanma dengesinin sağlandığı, taşıma kapasitesinin belirlendiği, kazı ve restorasyon çalışmalarının hızlandığı, servis olanaklarının geliştirildiği, gezilebilir, algılanabilir, kazı ve

Cumhuriyet EGE
‘Efes’i İmar Koruyacak!’

Selçuk Belediyesi tarafından ihale edilerek yapımına başlanan Efes Arkeolojik SİT Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı'nın yapım çalışmaları sürüyor. Geçtiğimiz aylarda konuyla ilgili çeşitli kesimlerle yapılan dört toplantının ardından bir toplantı daha yapıldı.

Toplantıda konuşan Selçuk Belediye Başkanı Vefa Ülgür, “Koruma Amaçlı İmar Planın yapılması aynı zamanda ilçe ve bölge turizminin daha da gelişmesi sonucunu getirecektir. Koruma-kullanma dengesinin sağlandığı, taşıma kapasitesinin belirlendiği, kazı ve restorasyon çalışmalarının hızlandığı, servis olanaklarının geliştirildiği, gezilebilir, algılanabilir, kazı ve restorasyonu sürdürülebilir bir Efes yaratmak istiyoruz” dedi.

Efes Antik Kenti’nin yıllardır çözülemeyen sorunlarına çare olacak planların yapılması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla imzalanan protokol çerçevesinde ilk olarak antik kentin haritalarını hazırladıklarını belirten Ülgür, planın bin 257 hektar alan için oluşturulduğunu kaydetti. Ülgür, planlanan alanda yeni gezi güzergâhlarının oluşturulacağını belirterek “Ayusuluk Kalesi, ST. Jean Kilisesi, Artemis Tapınağı ve Efes Müzesi'ni içine alan alternatif bir gezi güzergâhı daha oluşturacağız. Bu ilçe merkezindeki ticari faaliyetin artışına olumlu katkı koyacak” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/efesi-imar-koruyacak_73885.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!