Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ege Denizi’nde 6.2 Büyüklüğünde Deprem

Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul dahil yedi ilde hissedildi. Uzmanlar: Büyük deprem beklenmiyor.

yapi.com.tr
Ege Denizi’nde 6.2 Büyüklüğünde Deprem

Türkiye dün önce Adıyaman, sonra Ege Denizi’nde meydana gelen iki depremle sarsıldı. Ege’de Bozcaada açıklarında saat 16.15’te yaşanan 6.2 büyüklüğündeki deprem İstanbul, İzmir ve diğer birçok ilde hissedildi. İlk değerlendirmelerde bölgede 1912 ve 1966 yıllarında büyük depremler yaşandığı hatırlatıldı. 1912’de kırılan fayın dönem dönem bu büyüklükte depremlere neden olabileceğini belirten deprem uzmanları yeni ve daha büyük sarsıntı beklenmediğini belirtti. Radikal Gazetesi’nin haberine göre; yaklaşık 30 saniye süren ve özellikle İzmir’de çok yoğun hissedildiği belirtilen depremde, panikle kendini sokağa atanlar da oldu. Deniz tabanının 8.4 kilometre altında meydana gelen deprem İzmir, Bursa, Çanakkale, Kocaeli, İstanbul, Balıkesir ve Edirne’de hissedildi. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’ndan (AFAD) yapılan açıklamada, depremin ardından ilk yarım saatte büyüklükleri 3,3 ve 3,8 arasında değişen 15 artçı deprem yaşandığı bildirildi. Depremin ardından aşırı talep nedeniyle internet ve telefon bağlantıları da etkilendi. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, depremde can ve mal kaybı olmadığını açıkladı. Bozcaada Belediye Başkanı Mustafa Mutay, “Ada için şimdiye kadar olan depremlerin en büyüklerinden birini yaşadık. Biraz panik olduk ama hayat normale döndü” dedi.

Yine hazırlıksız yakalandık

“Anadolu gergin” diyen Prof. Dr. Ahmet Ercan, bölgede yakın bir zamanda daha büyük bir deprem beklenmediğini ifade etti. Saros Körfezi’nde az kırılmış faylar olduğunu ifade eden Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da “10-12 kilometrelik bir kırıktan söz edebiliriz” diyerek en son bölgede 1912’de benzer bir deprem yaşandığını söyledi.

Afet yönetimi uzmanı Prof.Dr. Mikdat Kadıoğlu da şu yorumu yaptı:

“Hâlâ deprem anında nasıl davranacağımızı öğrenmiş değiliz. AFAD’ın 2013 yılını eğitim seferberliğine dönüştürmesi önemli. Hâlâ merdivenlerden koşuşturuyoruz.” Kandilli Rasathanesi’nin verdiği bilgiye göre Adıyaman’daki deprem ise dün sabah saat 08.05’te meydana geldi. Merkez üssü Tut’un Akçatepe Köyü olan depremin büyüklüğü 4.7 olarak açıklandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ege-denizinde-6-2-buyuklugunde-deprem_103795.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!