Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege Palas Oteli Satışa Çıkıyor

Zorlu Ailesi'ne ait olan 4 yıldızlı Ege Palas Oteli, icradan satışa çıkarıldı. Mazhar Zorlu Holding şirketlerinin bankalara 30 milyon YTL'nin üzerindeki borcu nedeniyle ipotekli olan Ege Palas Oteli, İş Bankası'nın başvurusu üzerine 15 milyon YTL muammen bedel ile 13 Ocak 2009 tarihinde İzmir 3. İcra Müdürlüğü tarafından satılacak. 13 Ocak'taki

Yeni Asır Gazetesi



Zorlu Ailesi'ne ait olan 4 yıldızlı Ege Palas Oteli, icradan satışa çıkarıldı. Mazhar Zorlu Holding şirketlerinin bankalara 30 milyon YTL'nin üzerindeki borcu nedeniyle ipotekli olan Ege Palas Oteli, İş Bankası'nın başvurusu üzerine 15 milyon YTL muammen bedel ile 13 Ocak 2009 tarihinde İzmir 3. İcra Müdürlüğü tarafından satılacak. 13 Ocak'taki satışa teklif gelmemesi halinde otel 23 Ocak tarihinde yeniden satışa çıkarılacak.

Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, İş Bankası'na yeni bir teklif sunduğunu belirterek, teklifin kabul edilmesi halinde satışın geri çekileceğini söyledi. Ege Palas Oteli'nin ortaklarından Nafiz Zorlu ise, otelin kendisine ait bir borcu olmadığını belirterek, ipotek nedeniyle sıkıntı yaşandığı, Ağabeyi Kemal Zorlu'nun sorunun çözümü için çalıştığını kaydetti.  

Teklif gelmezse

13 Ocak tarihinde yapılacak ilk satışta 15 milyon YTL'e muhammen bedelin yüzde 60'ından açık artırma yapılacak. Bu artırmada bu fiyatın 1 kuruş üstünü veren olursa satış gerçekleşecek. Teklif gelmemesi halinde ise ikinci satış 23 Ocak 2009'da gerçekleştirilecek. İkinci satış muhammel bedelin yüzde 40'dan başlayacak. Bu attırmada da kimse teklif vermez ise satış, günü ve koşulları yeniden belirlenmek üzere ertelenecek.

Kemal Zorlu: Teklif sunduk

Mazhar Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, İş Bankası yönetimine satışın geri alınması için bir teklif sunduklarını söyledi. Sorunun çözümü için uğraş verdiğini ifade eden Zorlu, "Satışı durdurmak için biz teklifimizi yaptık. İş Bankası Yönetim Kurulu teklifimizi değerlendiriyor. Problem olacağını sanmıyorum. Biz zaten borçlarımızı düzenli ödüyorduk. Satışın olmayacağını düşünüyorum" dedi.

Borcu rahatlıkla öderiz

Ege Palas Ortaklarından Nafiz Zorlu ise otelin kendisinden kaynaklı bir borcu olmadığına işaret ederek, Grup şirketlerinin borcu nedeniyle üzerinde ipotek olduğu için satışa çıktığını söyledi. Sorunun 6. yılına girdiğini ifade eden Zorlu, "Borçlar nedeniyle bu sıkıntı zaman zaman karşımıza çıkıyor. Ağabeyim Kemal Zorlu görüşmelerini sürdürüyor. Banka ile anlaşacağını ve satış işleminin düşeceğini belirtiyor. Holdingin mal varlığı ve iştirakleri zaten mevcut olan borcu rahatlıkla öder. Otelim de ben de bu durumda olmamalıydık. Sorunun çözüleceğini ve satışın gerçekleşeceğini sanmıyorum" dedi.

Satış nasıl olacak?

Eğer son dakikaya kadar İş Bankası ile Mazhar Zorlu Holding yönetimi anlaşmaya vararak, satışın düşürülmesini istemez ise, Ege Palas'ın ilk satışı İzmir 3. İcra Müdürlüğü'nde 13 Ocak 2009'ta yapılacak. İlk satışda otelin muhammen bedeli olan 15 milyon YTL'nin yüzde 60'ından açık artırma yapılacak. Bu artırmada bu fiyatın 1 kuruş üstünü veren olursa satış gerçekleşecek, ama hiç kimse satışa teklif vermez ise satış ikinci satış günü olan 23 Ocak 2009'a kalacak. İkinci satış ise muhammel bedelin yüzde 40'dan başlayacak. Bu attırmada da kimse teklif vermez ise satışın günü ve koşulları yeniden belirlenmek üzere ertelenecek.

TMSF'de haciz işlemi yapmıştı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), daha önce elkoyduğu EGS Bank ve Toprakbank'a olan borçlarından dolayı Mazhar Zorlu Holding ve bağlı şirketlerine karşı geçen yıl Ekim ayında haciz işlemi başlatmıştı.  Haciz işlemi grubun bu iki bankaya olan 50 milyon YTL'lik borcu nedeniyle yapılmıştı. TMSF Yetkilileri haciz ve muhafaza işlemlerini Mazhar Zorlu Holding'in başta Atatürk Organize Sanayi Bölgesi olmak üzere İzmir'in çeşitli yerlerindeki şirket merkezi ve tesislerine eş zamanlı olarak yapmıştı. Mazhar Zorlu Holding, Ege Yıldız, Ege Plast, Ege Sökteks, Ege Basteks, Ege Pantur, Ege Sigorta, Alsancak Turizim (Ege Palas), Güçbirliği Holding şirketlerinde işlem yapılmıştı. Daha sonra TMSF yetkilileri ile görüşen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, anlaşma sağlayarak, haciz işlemini durdurmuştu.

Yıkımdan Koruma Kurulu kararı kurtardı

Yıllardır davası süren 21 katlı 61 metre yüksekliğindeki Ege Palas Oteli ile ilgili ilk tartışma Danıştay'ın, otelin yapımına olanak sağlayan plan değişikliğini iptal etmesi ile başladı. Danıştay'ın iptal kararının ardından Konak Belediyesi yükseklik iznini 61 metreden 9 metre 80 santime düşüren yeni bir imar planı hazırladı. Hazırlanan plan bölgede tescilli yapıların bulunması nedeniyle İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun onayına sunuldu. Ancak Koruma Kurulu, Konak Belediyesi tarafından hazırlanan planı onaylamadı. Bu gelişmenin ardından Ege Palas Oteli konusunda yeni bir umuda kapılan Zorlu Grubu, imar planında yapılan değişikliğe itiraz etti. Ancak Konak Belediye Meclisi bu itirazı oy çokluğuyla reddetti. Bölgede çok katlı yapılaşma, ulaşım ve yoğunluk değişimlerinin yeniden ele alınarak yeni bir plan çalışması yapılması yönündeki kurul kararı o dönem farklı değerlendirmelere yol açmıştı. Yeni planın hem Ege Palas Oteli'ni kurtarabileceği, hem de liman ile Gündoğdu Meydanı arasında yeni yüksek yapılara ışık yakacağı yönündeki yorumlar, tartışmaların alevlenmesine neden olmuştu.

21 Katlı 116 odası var

Ege Palas Oteli, İzmir'in önde gelen 5. yıldızlı otelleri arasında yer alıyor. 21 katlı 61 metre yüksekliğinde, İzmir Körfezi manzaralı 2 engelli, 2 suit, 1 kral dairesi olmak üzere toplam 116 odası bulunan otel, Balo Salonu, Bella Vista, Namık Sevik, Açelya ve Manolya salonları ile de önemli toplantılara ev sahipliği yapıyor. Her türlü konfora sahip otelde sağlık ve spor merkezi de hizmet veriyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ege-palas-oteli-satisa-cikiyor_65415.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!