Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege'nin En Büyük Barajı 2009'da Tamamlanıyor

Dalaman Akköprü Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES), İnşaat Proje Müdürü İlker Akar, Mayıs 2012'de teslim edilmek üzere 1995 yılında yapımına başlanan ve daha sonra 2010 yılında bitirilmesi öngörülen Dalaman Akköprü Barajı'nın 2009 yılının Mayıs ayında tamamlanacağını söyledi.

Referans Gazetesi



Dalaman'da yapımı süren Akköprü Barajı'nın 2009 yılının Mayıs ayında tamamlanması planlanıyor. Yılda 343 milyon kilovat/saat elektriğin üretileceği barajın yıllık geliri 70 milyon dolar olacak.

Dalaman Akköprü Barajı ve Hidro Elektrik Santrali (HES), İnşaat Proje Müdürü İlker Akar, Mayıs 2012'de teslim edilmek üzere 1995 yılında yapımına başlanan ve daha sonra 2010 yılında bitirilmesi öngörülen Dalaman Akköprü Barajı'nın 2009 yılının Mayıs ayında tamamlanacağını söyledi. Akar, gövde bakımından Ege Bölgesi'nin en büyük, Türkiye'nin ise beşinci büyük barajı olan Dalaman Akköprü Barajı'nın yalnız Ege Bölgesi'nin değil, Türkiye'nin de yüz akı olacağına inandıklarını ifade etti.

İnşaatı biten santral binasındaki montajların ardından baraj bölgesinde kuru ve sulu testlere başlayacaklarına işaret eden Akar, "Bu uygulamaların ardından Dalaman Akköprü Barajı ve HES su tutmaya ve enerji üretmeye hazır hale gelecek. Bugüne kadar 280 milyon doların harcandığı projenin toplam maliyeti yaklaşık 300 milyon dolar. Enerjinin üretildiği ve kumanda merkezinin bulunduğu, bir anlamda barajın kalbi olan binada 13 bin voltluk elektrik üretimi gerçekleşecek ve buradan trafolara aktarılan 13 bin voltluk elektrik, 154 bin volta yükseltilerek yüksek gerilim hatlarına verilecek" diye konuştu.

Yıllık gelir 70 milyon dolar

Akar, baraj tümüyle faaliyete geçtiğinde ilk üretilen enerjinin Fethiye ve Dalaman Elektrik trafo dağıtım ağına verileceğini anlatarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu projenin bölgeye ve ülkeye olan katkısı da o gün itibariyle daha net görülecek. Yılda 343 milyon kilovat/saat elektriğin üretileceği barajın yıllık geliri 70 milyon dolar olacak" dedi.
    
Dalaman Akköprü Barajı

* Gövde yüksekliği 207 metre.
* Yılda 343 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretecek.
* Dalaman ve Ortaca ovalarındaki 14 bin 200 hektar tarım alanını sulayacak.
* İnşaat 23 Haziran 1995'te NTF İnşaat Tic. Ltd. şirketine ihale edildi.
* 10 Mayıs 1996 tarihinde işe başlandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/egenin-en-buyuk-baraji-2009da-tamamlaniyor_64458.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!