Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege’nin En Büyük Organize Sanayi Bölgesi Aliağa’ya Kuruluyor

Özel sektörün GAP’ı olarak nitelendirilen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı inşaatının resmî açılışını, haziranda Başbakan Recep Tayyip Er

Zaman



b>Özel sektörün GAP’ı olarak nitelendirilen Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nin altyapı inşaatının resmî açılışını, haziranda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Ege Bölgesi’nin en büyük, Türkiye’nin ise ikinci büyük organize sanayi bölgesi, İzmir’in Aliağa ilçesinde kuruluyor. Bölge tamamlandığında bulunduğu yörenin çehresini değiştirirken içinde barındıracağı 400 sanayi tesisiyle 60 bin kişiye istihdam sağlayacak.

Aliağa Organize Sanayi Bölgesi (ALOSBİ) tam kapasiteyle hizmete girdiğinde Aliağa’nın Ege Bölgesi’nin yıldızı olacağını belirten ALOSBİ Yönetim Kurulu Üyesi ve Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, “Binlerce yıllık medeniyetler beşiği olan Ege Bölgesi, ALOSBİ ile ekonomik alanda yeniden şaha kalkacak. Karayolu, denizyolu ve demiryolu ağıyla bütün ulaşım ve diğer altyapı olanaklarına sahip olan ALOSBİ’ye bütün yatırımcılarımızı davet ediyoruz.” diye konuştu.

Türkiye’nin, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’nden sonra en büyük organize sanayi bölgesi olacak ALOSBİ tamamladığında, 400 tesiste 60 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor. Hizmete girdiğinde Aliağa ilçesinin nüfusunu ikiye katlayacak olan ALOSBİ, 9 milyon 200 bin metrekare alanda kuruluyor. ALOSBİ’nin altyapı çalışmaları hızla sürerken 2003 sonuna kadar bölgede 75 yatırımcının fabrika temeli atacağı kaydedildi. Aliağa’nın kuzeydoğusunda kurulmakta olan ve ulaşım, doğalgaz, LPG, LNG ve elektrik enerjilerini edinme imkanları, İzmir’e ve Ege Denizi’ne, limanlara yakınlığıyla yatırımcıların ilgi odağı durumuna gelen ALOSBİ’nin, cumhuriyet tarihinin en büyük ve makro 10 projesinden biri olduğunu söyleyen Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, “Bu proje hayata geçtiğinde, Türkiye dev bir üretim ve istihdam kampüsüne sahip olacak. Artık devletin büyük projelere imza atması çok zor. Bu yönüyle bakıldığında ALOSBİ, özel sektör eliyle gerçekleştirilen ve Türk özel müteşebbisinin gücünü dünyaya gösterecek muhteşem bir yatırım alanı olacak.” dedi.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/egenin-en-buyuk-organize-sanayi-bolgesi-aliagaya-kuruluyor_4490.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!