Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ege'ye 430 Milyon TL'lik Dev Yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelindeki 48 termal turizm alanını özel sektöre kiralayacak. Son başvuru tarihi 4 Ocak 2010 olan ihalede; Ege Bölgesi'ne yaklaşık 430 milyon liralık yatırım öngörülüyor. Yatırımcılara, Arazi Tahsis Komisyonu kararı ile 20 veya 49 yıla kadar tahsis yapılabilecek.

NTV
Ege'ye 430 Milyon TL'lik Dev Yatırım

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye genelindeki 48 termal turizm alanını özel sektöre kiralayacak. Son başvuru tarihi 4 Ocak 2010 olan ihalede; Ege Bölgesi'ne yaklaşık 430 milyon liralık yatırım öngörülüyor. Yatırımcılara, Arazi Tahsis Komisyonu kararı ile 20 veya 49 yıla kadar tahsis yapılabilecek. Kurulacak turizm tesisleri ile Ege 7 binin üzerinde ek yatak kazanacak. Tahsis edilecek arazilerde, toplam yatırım bedelinin yüzde 5'i kadar kesin teminat mektubu alınacak.

Şartnameye göre;

- Aydın - Didim Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nde termal turizme kazandırılacak arazide bin yataklı tatil köyü yapılabilecek. 322 bin 250 metrekare büyüklüğündeki alan, yatırımcılara 49 yıllığına tahsis edilecek.

- Aydın - Kuşadası Yat Limanı'ndaki 12 bin metrekareye yakın termal arazide ise günübirlik tesis kurulabilecek.

- Dikili'de bin yataklı 2 ayrı tesis de ihale kapsamında, 49 yıllığına tahsis edilecek. Burada 5 yıldızlı iki tesisin maliyeti yaklaşık 70 milyon lira olarak öngörülüyor.

- Kütahya - Gediz'de 150 yataklı tesis kurulacak termal alan ise, 49 yıllığına tahsis edilecek. Burada kurulacak 4 yıldızlı otelin maliyeti ise 7.4 milyon lira.

http://www.yapi.com.tr/haberler/egeye-430-milyon-tllik-dev-yatirim_75087.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!