Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

EGİKAD'dan Kadın İstihdamı Çalışmaları

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Nilhan Antitoros, kadın istihdamını artırmak için her adımı atacaklarını söyledi.

yapi.com.tr
EGİKAD'dan Kadın İstihdamı Çalışmaları

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), Milano Ticaret ve Sanayi Odası, Fırıncılar ve Pastacılar Derneği ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteklediği, Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı çerçevesinde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen “Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi Projesi” kapsamında İzmir’e gelen kurum temsilcileri Ege İş Kadınları Derneği’ni (EGİKAD) ziyaret etti.

Geçtiğimiz hafta başkan seçilen Nilhan Antitoros’u tebrik eden heyet, projeye destek beklediklerini açıkladı. EGİKAD olarak kadınların iş hayatına atılmasında önemli projeler hazırladıklarını söyleyen Antitoros, yapılacak AB projesinin de sonuna kadar destekçisi olacaklarını belirtti.

Antitoros, İzmir’de kadın istihdamının arttırılması için yapılacak proje için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyleyerek, “Kadınların iş hayatına atılması noktasında hükümetin yaptığı destekler ile gerçekleştireceğimiz projelerin hayat bulması ülke ekonomimize de katkı sağlayacağı gibi kadınlarımıza da istihdam sağlayacaktır. Biz EGİKAD olarak geçmişte kadınların istihdamını arttırmak için birçok girişimde bulunduk. Tabi ki burada en önemli şey eğitim. Eğitim olduğu sürece süreklilik olacaktır. Biz Akdeniz kültürüne sahip bir bölgeyiz. Bu aşamada İtalyan temsilcilerimizle kültürel yakınlığımızın sağladığı avantaj ile projeyi başarıyla tamamlayacağımızı düşünüyorum” dedi.

Proje kapsamında kadınlara verilecek eğitimler sonucunda KOSGEB gibi kurumlardan girişimcilik belgesi de verileceğini dile getiren Antitoros, “Bizim dernek olarak hedeflediğimiz tek şey kadınlar nasıl iş kadını olabilir? Bu yolda ilerleyerek kadın girişimcilerimizi de desteklemek noktasında her adımı atmaya hazırız” diye konuştu.

EGİKAD üyeleri ile bilgi alışverişinde bulunan heyet temsilcileri projenin hayata geçme noktasında EGİKAD ile başarılı bir işbirliği yapabileceklerini belirtti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/egikaddan-kadin-istihdami-calismalari_155298.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!