Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eğlence mi, Gürültü mü?

Turistik yerlerde birileri çılgınca eğlenirken, birileri de kulaklarını tıkıyor. Tatil yörelerinde "gürültü" tartışması sürüyor. Turistik yerlerde birileri çılgınca eğlenirken birileri de kulaklarını tıkamak zorunda kalıyor.

ntvmsnbc
Eğlence mi, Gürültü mü?

Turistik yerlerde birileri çılgınca eğlenirken birileri de kulaklarını tıkamak zorunda kalıyor. Tatil yörelerinde "gürültü" tartışması sürüyor.

Bodrum sakini Figen Erozan anlatıyor: "Gereğinden fazla ses var, insanlar birbirlerini duyamaz noktadalar ve bunun kimi eğlendirdiğini, kime hizmet ettiğini doğrusu çok anlamış değilim."

Bir başka Bodrumlu Füsun Uslu da şunları söylüyor: "Evim marinaya çok yakın, bizler gürültüden uyuyamıyoruz sabah 4'lere, 5'lere kadar müzik sesinden. Yani Bodrum'da da yaşayan bir kitle olduğunu, ertesi günü işe gitmeleri gerektiğini maalesef unutuyoruz. Dolayısıyla böyle bir rahtsızlığım var. Bırakın beni, evimde bulunan hayvanlarım bile havai fişeklerden korkudan bize sığınıyorlar, koltuk altlarına girmeye çalışıyorlar, son derece olumsuz etkiliyor."

Tatil yerlerinde eğlence mekanlarının çevresinde yaşayanlar durumdan rahatsız. Çevre ve Orman Bakanlığı'nın Valiliklerle gönderdiği genelgeye göre; açık, yarı açık, eğlence yerleri, restaurantlar ve diskolarda müzik yayını 23.30'dan sonra duracak. Ancak bu genelgenin uygulanması henüz mümkün olmadı. Genelgeye karşı belediyeler işletmelerin müzik yayınlarını 4'te sona erdirmesi yönünde kararlar aldı. Ancak işletmeciler yine de rahatsız.

Marmarisli bir işletmeci olan Kamil Issı anlatıyor: "Bakın daha önceki yıllarda dörde kadar açıktı barlar sokağındaki mekanlar bu yetmiyordu ki şu anda da öyle saat dörtte müziği kesiyoruz kestiğimiz anda turistler başlıyor alkışlamaya, ıslıklamaya, protesto etmeye alkışlarla. Olmaz diyorlar, yatıyorlar yerlere, dışarıya çıkartamıyoruz. Saat dörtte müzik kesiliyo altıya kadar turisti içerden çıkartamıyoruz. Kaldı ki çıkartmak istediğimizde isyan ediyorlar, biz bunun için buraya gelmedik ki diyorlar."

Fethiye ise bu sorunları diğer beldelere göre çok daha az yaşıyor. Çünkü eğlence yerleri, yerleşimin az olduğu Hisarönü'ne taşındı.

İşletmeci İsmet Çadırcı anlatıyor: "Merkezimiz dediğimiz bu tarafta tüm dükkanlar, alışveriş merkezleri, diğer tarafta bütün eğlence merkezi. Ölüdeniz'in, Fethiye'nin en güzel barları bu sokakta. Gördüğünüz gibi bütün insanlar eğleniyor. Ve bu eğlence Fethiye'de 12'de 1'de bitiyor, bizde sabah 5'e kadar herkes eğleniyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/eglence-mi-gurultu-mu_70729.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!