Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eker: Türkiye'de Kuraklık Riski Yok

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ''Bugün yani 8 Şubat 2007 tarihi itibariyle Türkiye'de tarımsal kuraklık tehlikesi, riski ve endişesi yok, piyasada da sezona yetecek kadar buğday ve mısır var'' dedi.

Zaman Gazetesi



b>Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ''Bugün yani 8 Şubat 2007 tarihi itibariyle Türkiye'de tarımsal kuraklık tehlikesi, riski ve endişesi yok, piyasada da sezona yetecek kadar buğday ve mısır var'' dedi.

AB kırsal kalkınma politikasına uyum çalışmaları kapsamında Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Hollanda-Avusturya konsorsiyumu tarafından uygulanan ''Kırsal Kalkınma Planının Etkin Uygulanması İçin Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Eşleştirme (Twinning) Projesinin'' kapanış toplantısı, bakanlıktaki Atatürk Konferans Salonunda yapıldı.

Toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Eker, ''Kuraklık endişeleri nedeniyle hububat satışlarında bir artış var mı?'' şeklindeki sorular üzerine, Çukurova bölgesinde hububatta çimlenme gecikmesi nedeniyle iç piyasada spekülasyon yapıldığını söyledi.

Spekülatif maksatlarla piyasada hububat fiyatlarının artırılmaya çalışıldığını kaydeden Eker, iç piyasada şu anda en az 3-3,5 milyon ton buğday bulunduğunu, TMO depolarında da yeterince stok bulunduğunu, Mart ve Nisan yağışları düzenli olduğu takdirde bu 2007-2008 rekoltesinde de herhangi bir azalma olmasının beklenmediğini söyledi.

Eker, ''Elimizde yeterince buğday var. Umarım kimse yanlış hesap yapmaz. Çünkü yanlış hesap sahibine zarar verir'' diye konuştu.

Çukurova bölgesinde Ocak ayı sonunda alınan yağışlarla çimlenme sorununun aşıldığını belirten Eker, ''Böyle bir sorun kalmadı. Dolayısıyla bugün yani 8 Şubat 2007 tarihi itibariyle, Türkiye'de tarımsal kuraklık tehlikesi, riski ve endişesi yok'' dedi.

Mısırda da hububata paralel benzer bir spekülasyon yapıldığını anlatan Eker, Türkiye'nin 3 milyon 850 bin ton mısır rekoltesi olduğunu ve bunun da Türkiye'nin ihtiyacını karşıladığını bildirdi.

Eker, ithal buğday ve mısır ihtiyacı bulunmadığını, fakat serbest ticaret kuralları çerçevesinde isteyenlerin hububat ve mısır ithalatı yapabileceğini de sözlerine ekledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eker-turkiyede-kuraklik-riski-yok_51626.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!