Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ekmek Lahti!

Parion Antik Kenti kazıları sırasında yeni bir lahit bulundu. Ama toprak altında değil, bir köy evinin mutfağında... Hamur teknesi olarak kullanıldığı anlaşılan 4.5 tonluk lahit, evin kapısı kırıldıktan sonra vinçle nekropole taşındı. Çanakkale’nin Biga ilçesi Kemer köyündeki kazının başkanı Prof.Dr. Cevat Başaran lahti bir ihbar sayesinde

Radikal Gazetesi
Ekmek Lahti!

Parion Antik Kenti kazıları sırasında yeni bir lahit bulundu. Ama toprak altında değil, bir köy evinin mutfağında... Hamur teknesi olarak kullanıldığı anlaşılan 4.5 tonluk lahit, evin kapısı kırıldıktan sonra vinçle nekropole taşındı. Çanakkale’nin Biga ilçesi Kemer köyündeki kazının başkanı Prof.Dr. Cevat Başaran lahti bir ihbar sayesinde bulduklarını söyledi:

“Kahveci Kadir bilgi verdi. Lahti onun kiracı olarak oturduğu evin mutfağında bulduk. Ev sahibinin babası eski bir ağaymış. Yanında çalışanların ekmeğini evindeki fırında yapıyormuş. Bu lahit de hamur teknesi olarak kullanılıyormuş. Evin mutfağındaki lahitten kimseye bahsedilmemiş. Vatandaş bize güvendi ve haber verdi.”

Roma dönemine ait, 2. yüzyıldan kalma  mermer lahtin ön yüzünde tabula-ansata (ölenin ismi, kendisi ve  ailesinin özelliklerini anlatan kitabe) göze çarpıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ekmek-lahti_71470.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!