Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ekonomi Üniversitesi'nin Ek Binasına Meclis Onayı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğü'nün Balçova Fevzi Çakmak mahallesindeki kampus alanında ek bina yapımına olanak tanıyan imar plan değişikliği önerisi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Balçova Belediye Meclisi'nde AK Partili üyeler şerh koyduğu için oy çokluğuyla kabul edilen plan değişikliği, Büyükşehir Belediye

Yeni Asır Gazetesi
Ekonomi Üniversitesi'nin Ek Binasına Meclis Onayı

İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörlüğü'nün Balçova Fevzi Çakmak mahallesindeki kampus alanında ek bina yapımına olanak tanıyan imar plan değişikliği önerisi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde kabul edildi. Balçova Belediye Meclisi'nde AK Partili üyeler şerh koyduğu için oy çokluğuyla kabul edilen plan değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden oybirliği ile geçti. Plan değişikliğiyle kampus alanındaki 38 bin 500 metrekarelik inşaat alanı, yaklaşık 57 bin metrekareye çıkacak. Böylece üniversitenin kampus alanına inşa edeceği yeni ek binanın da önü açılmış oldu.

Trafik düzenlemesi

İzmir Ekonomi Üniversitesi tarafından Balçova Belediyesi'ne Mayıs 2009'da verilen dilekçede kampus çevresindeki binalardaki emsalin 1.5 ila 2 arasında değiştiğine dikkat çekildi. Bu gerekçeyle, kampus alanında 1 olan emsalin 1.5'e çıkarılması istendi. Üniversite yönetimi, yoğunluk artışı getirecek imar plan değişikliği talebi için de artan öğrenci sayısı ve ulaşılan büyüklük nedeniyle yeni eğitim binalarının yapılmasının zorunlu hale gelmesini gösterdi. Üniversitenin talebini değerlendiren belediye meclisi, planlara trafik yolu düzenlenmesi şartı getirerek kabul etti. Kampus alanı içinde yapılması düşünülen ek binanın otopark olarak kullanılmakta olan alanın üstüne inşa edilecek.

Aydoğan: Kocaoğlu'nun yanında cehenneme giderim

Kemalpaşa Belediyesi'nde içme suyu ve kanalizasyon altyapı bedelinin İZSU'nun uyguladığı tek tarifeden ayrı olarak köyleri ve ilçe merkezini kademelendirecek şekilde belirlenmesine ilişkin komisyon raporu tartışmaya neden oldu. AK Partili Yusuf Kenan Çakar, beldelerde ve kent merkezinde yaşayanların İZSU'ya aynı parayı ödediğini ve gelir eşitsizliği olduğu için bunu doğru bulmadığını belirtti. CHP Grup Başkan Vekili Sırrı Aydoğan da belde belediyelerin hükümet tarafından kapatıldığını hatırlatınca Çakar, "Bu, sizin zam yapmanız anlamına gelmiyor. Yerinizde olsam burada oturmazdım" dedi. Aydoğan da, "Kocaoğlu'nun yanında cehenneme giderim" yanıtını verdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ekonomi-universitesinin-ek-binasina-meclis-onayi-_71371.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!