Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Elektrikli Otoya Soyunan İki Türk, Zordaki Fransız Heluiez’i Alıyor

İlk Türk malı elektrikli otomobil üretimi için geçtiğimiz yıl ortaklık kuran tasarımcı Murat Günak ve fütürist Alphan Manas, ilk modellerini Cenevre’de vitrine çıkaracak. İkili geliştirdikleri araçları en kısa zamanda üretip piyasaya sunmak için zordaki Fransız niş otomobil üreticisi Heuliez’i 20 milyon Euro’ya satın alıyor.

Hürriyet Gazetesi
Elektrikli Otoya Soyunan İki Türk, Zordaki Fransız Heluiez’i Alıyor

STRONG>İlk Türk malı elektrikli otomobil üretimi için geçtiğimiz yıl ortaklık kuran tasarımcı Murat Günak ve fütürist Alphan Manas, ilk modellerini Cenevre’de vitrine çıkaracak. İkili geliştirdikleri araçları en kısa zamanda üretip piyasaya sunmak için zordaki Fransız niş otomobil üreticisi Heuliez’i 20 milyon Euro’ya satın alıyor.

Başbakan Erdoğan’ın desteğiyle ilk Türk malı elektrikli otomobil projesini hayata geçirmek için ortaklık kuran ünlü Türk tasarımcı Murat Günak ve fütürist Alphan Manas, projelerini kısa sürede hayata geçirmek için niş otomobil üreticisi Fransız Heuliez’i 20 milyon Euro’ya almak için niyet mektubu imzaladı. Murat Günak’ın tasarladığı ve Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da test ettiği ‘Mindset’i de üreten Heuliez firması, 600 çalışanı ve 90 yıllık geçmişiyle Fransa için büyük öneme sahip.

Fransız hükümeti son dönemde Heuliez’i krizde içine girdiği darboğazdan kurtarmak için yeniden yapılanma planınını devreye sokarken, şirketi düze çıkartacak yatırımcı arıyordu. Fransa Endüstri Bakanı Chrstian Estrosi, dün yaptığı açıklamada Alphan Manas’ın sahibi olduğu Brightwell Holding’in Heuliez şirketini almak için 20 milyon Euro teklif verdiğini açıkladı. Heuliez Başkanı Emilio Galluccio ise gelişmekte olana teknolojiler konusunda yatırım yapan Brightwell ile niyet mektubu imzaladıkları, nihai anlaşmanın ise kısa sürede tamamlanacağını açıkladı.

Manas kahraman ilan edildi

Heuliez’in 600 çalışanı tarafından karar dün çoşkuyla karşılanırken, Brightwell’in sahibi Alphan Manas da ülkede adeta kahraman ilan edildi. İflasın eşiğine gelen ve Fransız hükümeti tarafından yeniden yapılanma planıyla desteklenmeye çalışan Heuilez firması için geçtiğimiz yıl Bernard Krief Consulting (BKC) firması 16 milyon Euro’luk yatırım için defalarca teklif vermiş ama olay mahkemeye taşınmıştı.

Çağlayan çalışma yapıyordu

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yurtdışında zor durumda olan otomotiv şirketlerini Türk firmalarınını alması için çalışmalar yaptıklarını belirtmiş, “Bu konuda liste hazırlıyoruz” demişti. Çağlayan’ın bu açıklamasının ardından Heuliz’e teklif verilmesi, Günak ve Manas ikilisine Türk hükümetinin desteğini de bir kez daha ortaya koymuş oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/elektrikli-otoya-soyunan-iki-turk-zordaki-fransiz-heluiezi-aliyor_77059.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!