Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emeklilere Ucuz Konut Müjdesi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un açıkladığı gayrimenkul sektörünü hareketlendirecek çalışmanın ardından bir konut projesinin daha emekliler tarafından başlatıldığı ortaya çıktı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emekli vatandaşlar için 300 bin konut için harekete geçti.

yapi.com.tr
Emeklilere Ucuz Konut Müjdesi

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, emeklilerin konut sorununa çözüm üretmek için çalışma yürüten TÜED, emeklilere yönelik bir araştırmayı dikkate alarak bir süre önce harekete geçti. Bu kapsamda TOKİ'nin yaptığı projeyle 33 ilde 7 bin 779 emekli konut sahibi oldu. Şimdi de Ankara'da İncek ve İstanbul'da Silivri projelerini başlatan dernek yetkilileri, "Silivri projemizde konutlar, 150 bin TL'den başlayan fiyatlarla emeklilerimize sunuluyor. Burada 100 konut yapılması planlandı. Yine İncek'te de 139 konut yapımı hedeflendi. Emeklilerin yaşam standartları dikkate alınarak tasarlanan projelerde çok çeşitli sosyal donatılarla birlikte, torunlarıyla birlikte vakit geçirebilecekleri alanlara geniş yer verildi" dedi.

20 yıla varan vade
Dernek yetkilileri, "Emeklilerimiz ve birinci derece yakınları neredeyse yarı fiyatına, seçkin konumlarda ve 20 yıla varan vadelerde konut sahibi olabilecekler. Projelerin tamamı banka güvencesinde ve en geç 18 ayda anahtar teslimi garantisiyle hayata geçirilecek" diye konuştu.

Dernek yetkilileri emeklilerin yüzde 27.1'ine denk gelen 3.3 milyon emeklinin kirada oturduğunu da söyledi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emeklilere-ucuz-konut-mujdesi_167576.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!