Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emekliye 400 TL Taksitle Ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, konut satışlarına hız verdi. İşte 3 milyon emeklinin alabileceği en ucuz konutlar

yapi.com.tr
Emekliye 400 TL Taksitle Ev

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı emekli ve dar gelirliler için konut satışına hız verdi. Posta gazetesinde yer alan habere göre, 20 yıl vade ve yüzde 10 peşinatla sunulan konutlara başvuru için süre de kısalıyor. İşte evi olmayan 3 milyon emekli vatandaşın alabileceği en ucuz konutlar...

Vadeyi sen ayarla
Toplu Konut İdaresi (TOKİ), eşi, kendisi ve çocukları dahil hiç konut sahibi olamamış emeklileri konut sahibi yapmaya devam ediyor. Evlerin ortalama taksidi 400 TL civarında. En pahalısının taksidi 1000 TL'yi geçmiyor. Evlerin başlangıç fiyatı 55-60 bin TL. Yüzde 10 peşinatla 240 ay (20 yıl) vadeyle sahip olunabilecek evler için emekli maaşı dahil aylık hane gelirinin 3 bin 200 TL'yi geçmemesi gerekiyor.

Yüzde 10 peşinat
Satışa sunulan konutlar için TOKİ’nin yetkilendirdiği kamu bankalarına yani Halkbank ve Ziraat Bankası’na başvuru yapmak gerekli. Projenin olduğu yerdeki banka şubeleri aracılığıyla teminat yatırılıp sözleşme imzalanıyor. Başvurunun hangi bankaya yapılacağı konutun özelliğine ve bulunduğu ile göre farklılık gösteriyor. Peşinat için daire fiyatının yüzde 10’luk bölümü alınıyor.

Gerekli özellikler
Konut almak isteyen emekliler son başvuru tarihine kadar projelerin bulunduğu yerdeki Ziraat ya da Halkbank şubesine başvu yapacak. TOKİ’nin konutlarına başvurabilmek için eş ve çocuklar üzerinde tapulu ev ya da hisseli ev bulunmayacak. Bu birinci şart. İkinci olarak daha önce TOKİ’den herhangi bir konut satın almamış veya konut kredisi kullanmamış olma şartı da mevcut. Bazı projelerde ev alınacak il/ilçede en az 1 sene ikamet şartı da bulunuyor.

Örnek hesaplama: Örneğin; emekli Edirne İpsala 2. Etap’tan 2+1 konut almak isterse 10 bin 748 TL ödeyecek. Peşinat 12 bin 596 TL. Geri kalan tutar ise 180 ay (15 yıl vadeyle) ödenebilecek. Bunun aylık taksidi 512 TL. Eğer 20 bin 949 TL peşinat ödenirse vade 20 yıla kadar çıkarken, ödenecek aylık taksitler 349 TL'ye kadar düşüyor.

ETİKETLER: TOKİ emekliye ev
http://www.yapi.com.tr/haberler/emekliye-400-tl-taksitle-ev_163206.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!