Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eminönü için hazırlanan yeni imar planı askıya çıktı

Eminönü Belediyesi’nin Sultanahmet, Kapalıçarşı gibi tarihi dokuların korunması için Anıtlar Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi’nin onayından geçen imar planı askıya çıktı.

Zaman
1


minönü Belediyesi’nin Sultanahmet, Kapalıçarşı gibi tarihi dokuların korunması için Anıtlar Kurulu ve Büyükşehir Belediyesi’nin onayından geçen imar planı askıya çıktı.

Bir ay içinde plana itiraz olmazsa belediye yapıların yüzde 25’ine kurula sormadan imar izni verecek. Yeni imar planı uygulanmaya başlayınca ilçede hüküm süren plansızlığın sona ereceğini belirten Eminönü Belediye Başkanı Nevzat Er, “Artık kamu kurum ve kuruluşları ‘plan yok’ bahanesine soyunarak imar ve restorasyon izin başvurularının uygulanmasını engelleyemeyecek.” dedi. Koruma bölgesi dışında kalan Gedikpaşa ve Laleli gibi semtlerde, tarihi eser olmayan binalarda Eminönü Belediyesi imar durumunu tanzim edebilecek. Koruma bölgelerinde kentsel tasarım rehberi ve kentsel tasarım projeleri hazırlandıktan sonra uygulama da yapılabilecek. Planların uygulanmasıyla birlikte özellikle Büyükşehir ve Eminönü Belediyesi’nin yapmak istediği kentsel dönüşüm projeleri hız kazanacak. Kentsel tasarım yapılacak noktalarda ise kurulun öngördüğü şartlarda hareket edilecek.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eminonu-icin-hazirlanan-yeni-imar-plani-askiya-cikti_27961.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • 1999 dan beri 157m2 arsanın projesi bekliyor. sorumluluk sahibi bir ilgiliye ihtiyacımız var. kurullar insan faktörünü hiç düşünmüyorlar. 2.sınıf binaların başvuru izni belediyelere bırakılsın. kurullar hiç demokratik düşünmüyor. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!