Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emirgan, İskelesine Kavuşuyor

2002 yılında bir yük gemisinin çarpması sonucu onarılmayı bekleyen ve iki yıldır kapalı olan Emirgan İskelesi, mart ayında yeniden hizmete giriyor.

Sabah
Emirgan, İskelesine Kavuşuyor

b>2002 yılında bir yük gemisinin çarpması sonucu onarılmayı bekleyen ve iki yıldır kapalı olan Emirgan İskelesi, mart ayında yeniden hizmete giriyor.

Emirgan'ın 150 yıllık tarihi iskelesi iki yıl aradan sonra yeniden faaliyete geçiyor. 6 Ekim 2002'de Malta bandralı 'Goida' isimli kuru yük gemisinin çarpması sonucu büyük hasar gören iskelenin faaliyetleri, Türkiye Denizcilik İşletmeleri tarafından durdurulmuştu. İskelenin faaliyet dışı kalması üzerine Emirganlılar imza kampanyası başlattı. Muhtar Baki Kızgınkaya öncülüğünde başlayan kampanyaya, binlerce vatandaş destek verdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy aracılığıyla Türkiye Denizcilik İşletmeleri'ne gönderilen imzalar, sonuç verdi ve tarihi iskelenin gemi kazası sonucu yıkılan su altındaki demir kolonları güçlendirildi. İskelenin tamamen yıkılan kolanlarının yerine yenileri dikildi ve yıkılan bölümleri onarıldı. Onarım çalışmaları 200 milyar liraya mal oldu. Sarıyer Belediye Başkanı Sedat Özsoy, Emirgan İskelesi'nin onarılmasında Günaydın'da çıkan haberin de çok etkili olduğunu söyledi:

"İskele, Emirgan halkının onur mücadelesi olmuştu. Bu mücadele Emirganlı'nın zaferiyle sonuçlandı. Topladığı binlerce imza nihayet sonuç verdi. Günaydın'da bir süre önce Emirgan İskelesi'nin onarılması için bir haber yayınlandı. Emirganlılar'ın sesini duyuran bu haber, büyük yankı uyandırdı ve haber iskelenin yapılmasında önemli bir etken oldu. Sarıyerliler ve Emirganlılar adına Günaydın'a teşekür ediyorum."

http://www.yapi.com.tr/haberler/emirgan-iskelesine-kavusuyor_9094.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!