Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlak GYO Arzında Çifte Kazanç

Halka arz için bugün ve yarın ön talep toplayacak olan Emlak Konut GYO, yatırımcılara yüzde 2.5 ile 5 arasında iskontolu peşin ödeme imkânı sunacak.

Sabah Gazetesi
Emlak GYO Arzında Çifte Kazanç

Toplam 6.9 milyar TL toplam portföy değeri, 4.8 milyar TL net aktif değeriyle Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın 6'ncı büyük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olan Emlak Konut GYO, bugün ve yarın ön talep talep toplayacak. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, "23-24 Kasım'da da kesin talepleri alacak olan Emlak Konut GYO'da, ön talepte bulunanların taleplerinin kesin talebe dönüşme miktarına bağlı olarak yüzde 5 veya 2.5 oranında iskontolu peşin ödeme imkanından faydalanacak' dedi. Kesin talepleri 100 bin TL üzerinde olan yurtiçi bireysel yatırımcılara ek olarak Emlak Konut GYO'nun gayrimenkul projelerinde yüzde 5 indirim fırsatı da sunulacak. Halka arz edilmesi planlanan 1.00 TL nominal değere karşılık gelen paylar için ön talep toplama fiyat aralığı 1.60-2.15 TL olarak belirlendi.

Londra'da roadshow

Kurum, halka arz edilecek yüzde 25'lik dilimimin yüzde 10'unun yurtiçi kurumsal, yüzde 20'sinin yurtiçi bireysel, yüzde 70'inin de yurtdışı kurumsal yatırımcılara ayrıldığını kaydetti. Bu arada roadshow'a çıkan şirket yetkililerinin ilk durağı Londra oldu. Kurum, bayram boyunca roadshow'un devam edeceğini belirterek, ABD, İsviçre, Polonya, Dubai, Kuveyt ve Katar'ın aralarında yer aldığı ülkelere gidecekleri bilgisini verdi.

7 yılda 1.5 milyarlık iş ihale etti

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) ana hissedarı olan Emlak Konut GYO, 2003'e kadar yaklaşık 20 bini aşkın bağımsız ünite üretti. 2003'ten bu yana ise 21 bin 47 konuttan oluşan toplam 18 proje tamamladı. Kurum, şirketin devam eden 20 proje ile ihale edilmiş ve projelendirme çalışmaları devam eden 1.2 milyon metrekare arsası ve 4.5 milyon metrekare henüz ihalelendirilmemiş arsa stoğununun yer aldığı bir gayrimenkul portföyüne sahip olduğunu kaydetti. Şirket 2003'ten bu yana gelir paylaşımı modeliyle yaklaşık 15 milyar lira değerinde iş ihale ettiğini ve bu projelerdeki payının 4.5 milyar TL olduğunu anlatan Kurum, "Arsalar, toplam portföy içinde yüzde 67'lik bölümü oluşturuyor. Bunun yüzde 56'sı ise ihale edilmiş durumda" dedi. Şirket ilk 9 ayda 201 milyon TL kâr elde etti.



Emlak Konut GYO projeleri

İstanbul'da

 My Town Ispartakule
 My Towerland
 Ispartakule
 Avrupa Konutları TEM
 İdealistkent
 Körfezkent 1
 Körfezkent 2
 Novus Residence
 Misstanbul
 Spradon Quartz
 Tulip Turkuaz
 Bizim Evler 2
 Bizim Evler 3
 Varyap Meridian
 Uphill Court Ataşehir
 Ağaoğlu My World
 Kentplus Mimarsinan
 Ataşehir Residence
 Kentplus Ataşehir

İzmit'de

 Körfezkent Silivri'de
 Selimpaşa Emlak Kon.

İzmir'de

 Soyak Mavişehir
 Emlak Kon.Pelikan Sitesi
 Emlak Konut Mavişehir Evleri

Tekirdağ'da

 Dreamcity Çerkezköy
 Ergene Vadisi

Çerkezköy'de

 Yıldızkent

Lüleburgaz'da

 Burgazkent

ETİKETLER: firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-gyo-arzinda-cifte-kazanc_83665.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!