Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlak Piyasasında Durgunluk Artıyor

İngiltere'de satılan evlerin teknik ekspertizini gerçekleştiren Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics) adlı kuruluş tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, Rics'in bu konudaki rutin araştırmalarının başlatıldığı 1978 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi.

CNN Türk
Emlak Piyasasında Durgunluk Artıyor

İngiltere'de satılan evlerin teknik ekspertizini gerçekleştiren Royal Institution of Chartered Surveyors (Rics) adlı kuruluş tarafından gerçekleştirilen araştırmanın sonuçları, Rics'in bu konudaki rutin araştırmalarının başlatıldığı 1978 yılından bu yana en düşük seviyesine geriledi. Araştırmalar ülkede ev satışlarının geçen yılın eylül ayına göre de yüzde 52 oranında azaldığını ortaya koydu.

İngiltere'de faaliyet gösteren emlakçılar da eylül ayı boyunca her hafta ortalama birer ev satışı gerçekleştirebildiklerini açıkladı. Başkent Londra'nın emlakçı başına düşen ev satışı açısından en kötü durumdaki kent olduğu, her bir emlakçının geçen üç ay boyunca ortalama 8'er ev satabildikleri belirtildi. Ülke çapında emlakçıların yüzde 91'i geçen üç ay boyunca büyük fiyat düşüşleri kaydettiklerini de belirtirken, artık sadece ciddi bir finans kaynağı olan kişilerin emlak piyasasına girebildikleri kaydedildi.

İngiltere'nin en büyük tutsat sağlayıcıları olan Halifax ve Nationwide da ülkede geçen bir yıl boyunca ev fiyatlarının ortalama yüzde 12 oranında değer kaybettiğini açıkladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-piyasasinda-durgunluk-artiyor_64148.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!