Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Emlak Yatırımcısı Kıbrıs’ta

Kıbrıs’ta gayrimenkul sektörü canlılık kazandı. Hürriyet Emlak verileri, ilan sayılarında son bir yılda yüzde 63 artış yaşandığını ortaya koydu. Satılık ve kiralık konut fiyat artışı ise son bir yılda ortalama yüzde 50 oldu.

yapi.com.tr
Emlak Yatırımcısı Kıbrıs’ta

Hürriyet Emlak verilerine göre; Kıbrıs’ta satılık ve kiralık konut fiyatları ise son bir yılda ortalama yüzde 50 oranında yükseldi. Kuzey Kıbrıs’ta geçen yıl 60 bin Euro’ya satılan konut, bu yıl 90 bin Euro’yu buldu. Güney Kıbrıs’ta ise fiyatlar ortalama iki kat daha yüksek. Kıbrıs’taki potansiyeli değerlendiren Türk yatırımcılar ve emlak ofisleri hâlinden memnun görünüyor. Kıbrıs’taki potansiyele karşı bölge açılışını yapan Hürriyet Emlak, satış ekibi ile çalışmalarına hız kazandırıyor.

Kıbrıs’ta ilan sayıları bir yılda yüzde 63 arttı
Hürriyet Emlak verilerine göre, Hürriyet Emlak web sitesinde yer alan Kıbrıs ilan sayıları son bir yılda yüzde 63 artış gösterdi. 2017 yılının başında bin 397 ilan yer alırken, yıl sonunda bu sayı 2 bin 284 oldu. Emlak ilan sayılarının yanısıra Kıbrıs’ta faaliyet gösteren emlak ofislerinin de sayıları artıyor. Hürriyet Emlak’a kayıtlı emlak ofisi sayısı 34’e yükseldi. Kıbrıs’taki potansiyeli değerlendirmek isteyen emlak ofisleri, işlerini Türkiye’den Kıbrıs’a taşıdı.

Türk yatırımcılar Kıbrıs’ı cazip buluyor
Kıbrıs’ta son 3-4 yıldır emlak piyasasında hareketlik yaşanıyor. Kıbrıs’ta fiyatlar hâlâ avantajlı durumda. Türk yatırımcıların yaptıkları yatırımlar son yıllarda yüzde 80-90 seviyelerinde artış gösterdi. Türk yatırımcıların yanı sıra İngilizler ve Ruslar da Kıbrıs’ta yatırım yapmaya devam ediyor. Kıbrıs, gün geçtikçe popülerliğini artırıyor.

 

Fiyatlar 60 bin Euro’dan 90 bin Euro’ya çıktı
Satılık konut fiyatlarında son bir yılda ortalama yüzde 50 oranında artış yaşanıyor. Geçtiğimiz yıl 60 bin Euro olan konut, bu yıl 90 bin Euro’ya kadar yükselmiş durumda. Kuzey Kıbrıs’taki fiyatlar ile Güney Kıbrıs’taki fiyatlar arasında uçurum var. Kuzey Kıbrıs’ta satılık konut fiyatları ortalama 65-70 bin Euro seviyelerindeyken, Güney Kıbrıs’ta bu fiyatın 2 katına ev satın almak mümkün.

Satılık konutların yanısıra kiralık konutlar da benzer oranlarda artış görülüyor. Kuzey Kıbrıs’ta 2+1 kiralık konutun ortalama fiyatı 500 Euro’yu bulurken, Güney Kıbrıs’ta aynı konut 800 Euro ila 1.000 Euro arasında değişiyor. Özellikle inşaat şirketleri, arazi ve villa satın alıyor. Belirli bölgelerde 2-3 kat sınırı varken, belirli bölgelerde bu sınır 5’e kadar çıkıyor.

Kıbrıs’taki emlak ofisleri kazanıyor
Hürriyet Emlak Genel Müdürü Hakan Çelik, Hürriyet Emlak’ın Kıbrıs’taki faaliyetlerine ilişkin şunları söyledi: “Kıbrıs’ın potansiyeli giderek artıyor. Son yıllarda Kıbrıs’ta gayrimenkul fiyatları, emlak ilan sayıları ve emlak ofisleri sayıları ciddi oranlarda yükseldi. Özellikle son bir yılda satılık ve kiralık konutlara olan talep ve fiyat artışı, satış faaliyetlerimizi Kıbrıs’a yönlendirdi. Aktif olarak faaliyet gösteren Hürriyet Emlak üyesi emlak ofisleri, satışlarını web sitemiz sayesinde 2-3 kat kadar artırabiliyor.”

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlak-yatirimcisi-kibrista_162835.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!