Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Emlak Sektörü Destek Bekliyor!

Emlakçılar Memnun

Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, OHAL kapsamında yayınlanan 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile günübirlik veya saatlik kiralanan evlere kimlik bildirimi zorunluluğu getirildiğini, bu sayede kötü amaçlı kullanımın önüne geçildiğini söyledi.

yapi.com.tr
Emlakçılar Memnun

OHAL kapsamında geçen 22 Kasım'da Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname kapsamında, günübirlik veya saatlik kiralanan evlere kimlik bildirimi zorunlu hale getirildi. DHA’dan İlker Kılıçaslan’ın haberine göre, Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, bu uygulama ile evlerin kötü amaçlı kullanılmasının önüne geçildiğini dile getirdi. Derneğin 300 üyesinin bulunduğunu ifade eden Akyüz, şöyle dedi:

"Günübirlik veya saatlik olarak kiralanan evler konusunda derneğimize çok şikayetler geliyordu. Kimi zaman kiralanan evler yüzünden dernek üyelerimiz zan altında kalıyordu. Bu konudan biz de sıkıntılıydık. İnternet üzerinden ev kiralayan kişilerle görüştük. Bürolarının olduğunu söyledikleri yerlere gittik. Ancak böyle bir büronun olmadığını tespit ettik" diye konuştu. Dernek Başkanı Akyüz, Manisa'daki birçok günübirlik veya saatlik kiralanan evlerin ahlak dışı faaliyetlerde kullanıldığını öne sürerek, "Yaptığımız çalışmalarda kentimizdeki birçok günübirlik evlerin ahlak dışı kullanıldığını tespit ettik. Günübirlik evlerde kimlik bildirme zorunlu olmadığı için bu iş karşı tarafa da cazip geliyor. Buralar oteller veya pansiyonlar gibi olmadığı ve kayıt dışı olduğu için ahlak dışı faaliyetlerde bulunulmasına da şaşırmıyoruz. Günlük veya saatlik kalan kişilerin ne amaçla kaldığını anlamamak mümkün değil. Tespit ettiğimiz bazı yerleri emniyet birimleri ile paylaştık."

http://www.yapi.com.tr/haberler/emlakcilar-memnun_152303.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!