Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EMO'dan Sahte Mühendis Uyarısı...

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), üniversitelerin mezun listeleri üzerinden yapılan inceleme sonucunda 34 kişinin sahte diploma ile kayıt yaptırdığının tespit edildiğini bildirdi.

yapi.com.tr / AA
EMO'dan Sahte Mühendis Uyarısı...

EMO 42. Dönem Yönetim Kurulundan yapılan yazılı açıklamada, Kasım 2010 tarihinden itibaren üniversitelerden son 10 yıla ait mezun listelerini talep eden yazıya, meslek alanındaki bölümlerde öğretim yapan 68 üniversiteden 57'sinden yanıt geldiği, bu mezun listeleri üzerinden yapılan inceleme sonucunda da 34 kişinin sahte diploma ile kayıt yaptırdığının tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, ancak 11 üniversiteden, defalarca yazı yazılmasına ve üye listelerinin de gönderilmesine rağmen bugüne kadar yanıt alınamadığı vurgulandı.

Sahte diploma ve denklik belgeleri ile kayıt yaptıran kişiler hakkında ''resmi evrakta sahtecilik''suçundan ayrı ayrı suç duyurusunda bulunulduğu belirtilen açıklamada, bu kişilerin EMO'daki kayıtlarının iptal edildiği ve mühendislik unvanını kullanarak sundukları hizmetlerin geçersiz olduğunun ilgili idarelere bildirildiği kaydedildi.

Yapılan incelemede, sahte oldukları tespit edilen bazı diplomalara Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığınca denklik belgesi düzenlendiğinin görüldüğü ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Bu da YÖK'ün denklik belgesi düzenlerken yeterli bir inceleme yapmadığını göstermektedir. YÖK'ün halihazırda denklik incelemesi sırasında sadece transkriptlere bakarak denklik vermesi, ders içeriklerini göz ardı etmesi ve mühendislik eğitimine denk bir eğitim almamış kişilere mühendis unvanı vermesi zaten bir problemken, diplomaların gerçekliği konusunda araştırma yapmaması diğer bir sorun olarak ortaya çıkmıştır.

Mühendislik yetkisi ve hak gaspı anlamına gelen sahte diploma ile faaliyet yürütülmesinin, kamuya çok ciddi ve telafisi olmayan sorunlar getirmesi nedeniyle, ilgili bütün kurum ve kuruluşlar tarafından ciddiyetle üzerine gidilerek önlenmesi gerekmektedir.''

Açıklamada, EMO'ya sahte belgelerle kayıt yaptıranlardan 9'unun Yakındoğu Üniversitesi (Kıbrıs), 7'sinin Doğu Akdeniz Üniversitesi (Kıbrıs), 5'inin Anadolu Üniversitesi, 3'ünün Karadeniz Teknik Üniversitesi, 2'sinin Yıldız Teknik Üniversitesi ve her birinden birer kişi olmak üzere Bilkent, Gazi, Kocaeli, Mersin, Niğde, Sakarya, Selçuk ve Zonguldak Karaelmas üniversitelerinin diplomalarını taklit ederek EMO'ya başvurduklarının belirlendiği bildirildi.

EMO açıklamasında, bu kişilerin kayıtlı oldukları illere bakıldığında da Ankara'dan 9, Antalya'dan 4, İzmir ve Van'dan 3'er, İstanbul, Muğla ve Şanlıurfa'dan 2'şer, Diyarbakır, Giresun, Hatay, Kahramanmaraş, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Malatya ve Mersin'den de 1'er kişinin sahte mühendis diplomasıyla faaliyet yürüttüklerinin anlaşıldığı kaydedildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/emodan-sahte-muhendis-uyarisi-_86884.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!