Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Büyük Adliye Sarayı İstanbul’a Yapılacak

Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanı Haydar Çiftçi, Kartal’da yapımına başlanan ve Anadolu yakasındaki tüm adliyelerin toplanacağı binanın, “dünyanın en büyük adalet sarayı” olacağını bildirdi.

Zaman Gazetesi
14


dalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanı Haydar Çiftçi, Kartal’da yapımına başlanan ve Anadolu yakasındaki tüm adliyelerin toplanacağı binanın, “dünyanın en büyük adalet sarayı” olacağını bildirdi. Çiftçi, İstanbul’un yetersiz olan adliye mekanlarının çağdaş bir yapıya kavuşturulmasının zorunlu olduğunu dile getirerek, Kartal’da yapımına başlanan adalet sarayının planlanması sırasında cumhuriyet başsavcıları ve hakimlerin görüşlerinin alındığını söyledi.

Çiftçi, adalet sarayı için ülke çapında büyük projelere imza atan 5 mimarın katılımıyla kısmî bir yarışma yapıldığını belirterek, Adalet Bakanlığı’nca uygun görülen seçici heyet tarafından mimar B. Haldun Erdoğan’a ait projenin birinci seçildiğini ifade etti. Çiftçi, inşaatın Mertkan İnşaat Sanayi ve Ticaret Limitet Şirketi ile Şira Elektrik İnşaat Taahhüt Limitet Şirketi’nin ortak girişimine ihale edildiğini kaydetti.

198 milyon YTL’ye ihale edilen yapım işinin KDV dahil 300 milyon YTL’yi bulacağını belirten Çiftçi, inşaatın 3 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi. Çiftçi, adalet sarayının 360 bin metrekare kapalı alan olarak inşa edilmesinin planlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

“Yapılması planlanan adalet sarayı, dünyanın en büyük adalet sarayı olacak. Bina, ceza mahkemeleri, hukuk mahkemeleri, başsavcılık, sosyal tesis, sağlık ünitesi ile adli tabiplik olmak üzere 6 ana bloktan oluşmaktadır. Adalet sarayında 325 adet duruşma salonu olacak. Bir adet cumhuriyet başsavcısı, 307 cumhuriyet savcısı, 20 cumhuriyet başsavcı vekili, 380 hakimin çalışacağı binada, yaklaşık 5 bin personel görev yapacak. Binaya günde yaklaşık 100 bin kişinin giriş çıkış yapacağı düşünülmüştür.”

Kalabalık duruşmalar için yapılacak salonların 200 metrekare olacağını dile getiren Çiftçi, bunun dışında ağır ceza mahkemeleri duruşma salonlarının da 80-100, diğer salonların ise 40-60 metrekare büyüklüğünde olacağını söyledi.

Çiftçi, Bakırköy’de de bu yıl sonu itibarıyla faaliyete geçmesi planlanan 90 bin metrekare kapalı alana sahip bir adliye binasının bitirilmek üzere olduğunu kaydederek, bu binada da Bakırköy, Zeytinburnu ve Bağcılar adliyelerinin toplanacağını bildirdi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-buyuk-adliye-sarayi-istanbula-yapilacak_48065.html

Read Comment Section
14 Yorum Yorum Yaz
  • aslında yanlış bir firma ismi vermişler kısaca hortum inşaat diyelim arkadaşlar şunu unutmayın ezilen her zaman emekçi kesimidir yılardır güzelim ülkeyi dolandıran hortumcular ve yine de ülkeye dost oldular yaziklar olsun bu ülkeyi yöneten beli başlı insanlara bu ülkede bir yerden başlamak istiyorsan eşit ve üzgürlükle başlayın tek taraflı düşünmeyin veya da düşünüp te harcamayın onlar sonuçta birer insan parasız olabilirler ama insanlar. YANITLA
  • buradaki oluşacak olan ticari yapı ile ilgili bilgi nerden alabilirim? yildirmaz61@hotmail.com YANITLA
  • Bu kadar büyük adliye binasına ne gerek vardı diyen arkadaş; Anadolu yakasında yaklaşık 20 tane adliye var. Her ilçede bir adliye hatta bazı ilçelerde 4 adliye .Mesela Kadıköy'de 4 Üsküdar 'da 3 adliye var. Bu yüzden vatandaşların işleri yetişmiyor vaktimizin çoğu yollarda geçiyor. Verilen yol paraları da cabası. Ondan sonra bu avukat işimizi niye zamanında yapmadı bir dava için bu kadar masraf bu kadar yol parası olur muymuş? Bir çok adliye de virane bir şekilde.Duruşma salonları yok hakimin odasında ya da mahkeme kaleminde duruşma yapılııyor. İcralarda adım atılmıyor. Bilmeden konuşmayın fikir yürütmeyin. YANITLA
  • adliye sarayında ben de çalıştım. orası bir inşaat değil de sanki saddam kampı. ya da amerika kampı. yukarda bir yorum okuduğumda çok güzel olmuş adliye sarayı istanbula yakışır zaten denmiş. insan biraz mantıklı olur neden dünyanın en büyük okulu, dünyanın en büyük eğitim alanı ya da en büyük hastahanesi, ya da daha faydalı şeyler yapmak varken neden dünyanın hem de bu kelimeye dikkat edin, en büyük adliye sarayı türkiyede yapılıyor? demek ki türkiyede o kadar suç işleniyor ki böyle bir adliye sarayı bize lazımmış. tabi haklılar o kadar suçlu var ki hırsızlar, hortumcular, ergenekoncular, türkiyeyi emanet ettiğimiz paşalar, onlara bile artık güvenemiyoruz. onun için bu şahıslara anca böyle dünyanın en büyük adliye sarayı lazım. üstelik paralar üç ayda bir verilir garibanların hakkı yenir. YANITLA
  • ne zaman bitcek bizim evlerin durumu ne olcak? YANITLA
14 yorumdan 5 tanesi gösteriliyor.  1  |  2  |  3  |  DEVAMI
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!