Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Büyük Peribacası Yeniden Ziyerete Açılıyor

Kapadokya'nın en büyük peribacası olarak bilinen ve çökmelerin olabileceği ihtimaline karşı 6 yıldır ziyarete kapalı bulundurulan Ortahisar Kalesi'nin turizme açılacağı bildirildi.

yapi.com.tr
En Büyük Peribacası Yeniden Ziyerete Açılıyor

Kapadokya'nın en büyük peribacası olarak bilinen ve çökmelerin olabileceği ihtimaline karşı 6 yıldır ziyarete kapalı bulundurulan Ortahisar Kalesi'nin turizme açılacağı bildirildi.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Ortahisar beldesinin Belediye Başkanı Ali İhsan Özendi, bazı bölümleri tehlike oluşturduğu gerekçesiyle 6 yıl önce turistlerin ziyaretine kapatılan tarihi Ortahisar Kalesi'nin yeniden turizme açılacağını bildirdi.

Kalede, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restorasyon çalışması yapılacağını belirten Özendi, kalenin en kısa sürede ziyarete açılacağını söyledi.

Kalenin Kapadokya'nın en büyük peribacası olarak bilindiğini ve 80 metre yükseklikte olduğunu ifade eden Özendi, tarihte hem korunma hem de yerleşim amaçlı kullanıldığını kaydetti.

Fotoğraf: SELÇUK YILDIZ /AA

Ortahisar Kalesi'nin, 2004 yılında bazı bölümlerinin yıkılma tehlikesi oluşturduğu için turistlerin ziyaretine kapatıldığını dile getiren Özendi, Kültür ve Turizm Bakanlığına ait olan tarihi kalenin yeniden turizme açılabilmesi için kalenin tahsisinin belediyeye devredildiğini anlattı.

Tadilat için öntespit çalışmalarının başladığını kaydeden Özendi, Ortahisar Kalesi'nin Kapadokya turizmi için büyük bir önem taşıdığına dikkati çekti.

Belediye Başkanı Özendi, şu bilgileri verdi:

''Çevresinde bölgenin karakteristik sivil mimari örneklerinin bulunduğu kalenin, restorasyon çalışmaları için proje çalışmaları sürüyor. Bakım ve onarım çalışmasına yakın tarihte başlayacağız, ODTÜ'den gelecek olan bir ekiple kalemizi inceleyeceğiz ve tadilatına başlayacağız. Açık olduğu dönemlerde her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Ortahisar Kalesi'nin kapalı olması belde turizmini de olumsuz yönde etkiliyor. Bir an önce restorasyon çalışmalarının yapılması için girişimlerimiz sürüyor. Yaklaşık 6 ay içerisinde kalemizi tekrar turizme kazandırmayı amaçlıyoruz.'' (AA)

 

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-buyuk-peribacasi-yeniden-ziyerete-aciliyor_78572.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!