Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Büyük Tersane Gelibolu'ya Yapılacak

Gelibolu Gemi Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Cevizli köyü yakınlarındaki 847 bin 430 metre karelik alana kurulacak olan ve 5 yılda 390 milyon dolarlık yatırımın planlandığı tersane inşaatının 2008'de başlayıp, 4 etapta 2012 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yeni Şafak Gazetesi



b>Gelibolu Gemi Endüstrisi Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Cevizli köyü yakınlarındaki 847 bin 430 metre karelik alana kurulacak olan ve 5 yılda 390 milyon dolarlık yatırımın planlandığı tersane inşaatının 2008'de başlayıp, 4 etapta 2012 yılında tamamlanması planlanıyor. Yeni tersanede ham petrol taşıma kapasitesine sahip büyük tonajlı gemiler, büyük tonajlı kuru yük gemisi, 150 bin metre küp kapasiteli sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) ile sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tankeri, konteyner gemisi, lüks ve modern yolcu gemisi, özel ve lüks tekne üretilecek.
Tersanede ayrıca, yüksek teknolojiye, kapasiteye ve görünmezlik teknolojisine sahip firkateynler ile korvetler de imal edilebilecek. Şirket, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının hedef planında olan ihtiyaçları ile üçüncü dünya ülkelerin savaş gemisi tasarımını ve inşaatını gerçekleştirmeyi de hedefliyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-buyuk-tersane-geliboluya-yapilacak_57847.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!