Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Fas'ta "Muhteşem Bahçeler"

En Güzel Bahçeye İmar Darbesi

Yalova'da 5 yıl önce MEB tarafından 'En İyi Okul Bahçesi' ödülünü alan Yalova Anadolu Lisesi'ne darbe. Bahçe imara açıldı.

yapi.com.tr
En Güzel Bahçeye İmar Darbesi

Yalova Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısıda çok tartışmalı bir karar aldı. Akşam Gazetesi'nden Osman Hökemen'in haberine göre, mecliste 1966 yılından bu yana hizmet veren ilin en eski okullarından Yalova Anadolu Lisesi'nin bahçesinin planlarda belediyeye ait olan 2 dönümlük bölümünün imara açılması ve gençlik merkezi yapılmasına karar verildi.

İmar konularının görüşülmesi esnasında Yalova Lisesi'nin bahçesinin eğitim alanından çıkartılarak spor tesis alanına dönüştürülmesi maddesi CHP'li meclis üyelerinin 'red' Ak Partili meclis üyelerinin 'kabul' oyuyla oy çokluğu ile kararlaştırıldı. Karar alınırken mecliste sert tartışmalar yaşandı. CHPíli Meclis üyeleri okulun bahçesinin semol niteliğinde olduğunu içinde yarım asırlık ağaçlar olduuna dikkat çekerek bu alanın okulun bahçesi olarak korunması gerektiğini savundu.

Çelik vermişti

İmara açılan okulun bahçesi Kasım 2008 yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 'En İyi Görünümlü ve Bakımlı Okul Bahçesi' ödülüne layık görülmüştü. Ödül dönemin Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in de katıldığı törende okul yöneticilerine verilmişti.

TEMA Vakfı Yalova İl Başkanı Fakur Tezcan "Yalova Anadolu Lisesi, bahçesiyle Türkiye çapında ödül almış bir okulumuzdur. TEMA Vakfı'da bu özelliğinden dolayı okulu kutlayarak teşekkür belgesi göndermişti. Böyle bir okulun bahçesinden 2 bin metre karelik alana bina dikilmesi olacak şey değil" dedi.

Öğrencilerden kampanya

Bahçelerinin imara açılmasına isyan eden öğrenci ve veliler "Okuluma dokunma" diye imza kampanyası başlattı. Veliler 'Yalova'da boş arazi mi kalmadı? Bahçemizi betonlaştırmayın' diye tepki gösterdi. 1250 öğrencinin eğitim gördüğü Yalova Anadolu Lisesi bahçesi Atatürk Anıtı önünde açtıkları "Okulumuzun Bahçesine Dokunma" pankartı altında bir günde yaklaşık 1000'in üzerinde  imza toplayan öğrenciler, bu imzaları yetkililere ulaştıracak.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-guzel-bahceye-imar-darbesi_107358.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!