Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Hızlı Salyangoz: Seferihisar

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" (Cittaslow) olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, aldığı unvan kriterlerini tamamlamak üzere hareketli bir döneme giriyor.

NTV
En Hızlı Salyangoz: Seferihisar

Türkiye'nin ilk "sakin şehri" (cittàslow) olan İzmir'in Seferihisar ilçesi, aldığı unvan kriterlerini tamamlamak üzere hareketli bir döneme giriyor.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, uluslararası Sakin Şehir ağının Türkiye'deki ilk temsilcisi olmaktan mutluluk duyduklarını, ancak kriterleri tamamlama konusunda üstlendikleri sorumluluğun da bilincinde olduklarını ifade etti.
        
Kriterler kapsamında çok hareketli bir döneme gireceklerini belirten Soyer, ''İlçemiz kendi özelliklerini ön plana çıkararak ve koruyarak hızlı bir değişim içine giriyor. Bu nedenle biz kullanmaya hak kazandığımız Sakin Şehir logosu olan salyangoza, paten taktık. Logomuzu böyle değiştirdik'' dedi.
        
Başlayan çalışmaların bir bölümünün tamamlandığını, bir bölümünün ise devam ettiğini anlatan Soyer, bu çalışmalardaki hedefin, Türkiye'deki 50 bin nüfusun altındaki yerel yönetimlere model yaratmak olduğunu dile getirdi.
        
Neler yapılacak?

Soyer, şu bilgileri verdi:
        
''Kasım ayı sonunda Cittaslow ağının 129. üyesi olan ilçemizde, güvenli ve düzenli trafik akışını sağlamak, araç trafiğini azaltmak kriterini yerine getirmek için ana caddemizde düzenlemeler yapılacak. Caddeyi belli saatlerde trafiğe kapatacağız. Tüm binaları boyayacak, çanak anten ve tabelaları sökerek, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağız. Evlerin balkonlarına ve pencerelerine sardunyalar yerleştirilecek. Sığacık Mahallesinde hafta sonları uygulanmaya başlayan trafik kısıtlaması hafta içi günlere de taşınacak. Trafiğe kapanan yerlerde ulaşım, bisikletlerle sağlanırken, Seferihisar- Sığacık arasında fayton seferleri konulacak. İlçede kullanılacak bisikletler güneş enerjisiyle çalışacak. Böylece yokuş çıkarken pedal çevirmek zorunda kalınmayacak. Yaşlılar, çocuklar ve kadınlar, çok rahat bir ulaşım aracına kavuşmuş olacak.''
        
Seferihisar Köy Pazarı'nın ardından Sığacık Kale İçi'nde kurulan pazarın, yerel üreticiyi desteklediğini, pazara halden mal girişine izin verilmediğini dile getiren Soyer, sadece köyde üretilen organik ürünlerin satılabildiğini, kadınların evlerinde ürettikleri el işleri ve yiyeceklerin de bu pazarda satışa sunulduğunu söyledi.
       
Naylon poşetin bu pazarda kesinlikle kullanılmadığını açıklayan Soyer, ''Bez çantalar, fileler ve kese kağıdı bu pazarın ambalaj ürünü olarak kullanılıyor'' diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-hizli-salyangoz-seferihisar_76432.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!