Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En iyi yatırım kenti, Manisa

Uluslararası ekonomi dergisi Financial Times’ın, “Avrupa’nın gelecekteki kentleri” yarışmasında Manisa, Avrupa’daki 200 kenti geride bırakarak birinci oldu.

NTV-MSNBC
1


luslararası ekonomi dergisi Financial Times’ın, “Avrupa’nın gelecekteki kentleri” yarışmasında Manisa, Avrupa’daki 200 kenti geride bırakarak birinci oldu.

7 kategoride yapılan değerlendirmede Manisa, maliyet bakımından yabancı sermaye için yatırıma en uygun kent seçildi.Uluslararası ekonomi dergilerinden Finencial Times T Business, Yabancı sermaye için yatırım yapılabilecek en uygun kentleri belirlemek amacıyla “Avrupa’nın gelecekteki kentleri” yarışmasını düzenledi.

Yabancı yatırımcılar için “En Uygun Yatırım kenti” kategorisinde dünyanın sayılı 200 Avrupa ülkesinin yanında Manisa da hazırladığı değerlendirme raporuyla, yarışmaya katıldı.

Altyapıdan, mevcut yabancı yatırımcının varlığına kadar 7 kategoride yapılan değerlendirme sonucunda Manisa, 200 Avrupa ülkesini geride bırakarak “yabancı sermaye için yatırıma en uygun kent” seçildi.

Manisa’nın yarışmada birinci seçilmesindeki etkenler, şöyle sıralandı:
Manisa’nın sanayi altyapısı
Türkiye’nin en gelişmiş altyapı ve üretim ilişkilerine sahip Organize Sanayi Bölgesi’nden (OSB) birinin Manisa’da kurulu bulunması
İzmir limanına yakınlığı
OSB’de enerji sorununun olmaması
OSB’nin doğal gaz sistemine kavuşmuş olması
Hizmetlerin dünya standartlarında verilmesi
OSB’deki mevcut büyük yabancı yatırımcı firmaların varlığı

Yarışma için sundukları Manisa değerlendirme raporunun önemine değinen ve uzman planlamacı olarak raporu hazırlayıp sunan Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa’nın liman ve havaalanı gibi merkezlere ulaşım bakımından coğrafi avantajları ve ulaşım altyapısından Manisa’daki hammadde potansiyeli ve ucuzluğu hatta uygun fiyatlı işyeri ofisi ve üretim yeri temin edilebilmesine kadar çok çeşitli alanlarda Manisa’daki maliyetlerin oldukça düşük olmasının Manisa’yı “maliyet bakımından en uygun kent” yaptığını açıkladı.

Yabancı yatırımcı için cazibe merkezi, Manisa

Financial Times’ın düzenlediği organizasyon süresince Hong Kong’taki Forum’a katılan dünyanın çeşitli yörelerinden gelen uluslararası yatırım şirketleriyle ikili görüşmeler gerçekleştirildi ve uluslararası ölçekteki büyük yatırımcı firmalardan bazıları Manisa’ya yatırım yapma konusunda ön bilgiler alarak, gelecekteki yatırımları için Manisa’yı değerlendirmek istediklerini belirtti.

Türkiye Gayri Safi Yurtiçi hasılasının yaklaşık yüzde 2,5’ini, sanayi üretiminin yüzde 3’ünü, tarımsal üretiminin yüzde 5’ini ve sanayi ürünleri ihracatının yüzde 5’ine yakınını karşılayan Manisa, hızla gelişen üretim altyapısıyla Türkiye’de ve dünyada ön plana çıkmaya başladı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-iyi-yatirim-kenti-manisa_29517.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • manisa sanayi anlamında oldukça iyi yatırım alıyor. ne var ki sanayinin gelişme hızı şehir merkezinde yok. şehir ve sanayi bölgesi koordineli olarak büyümeli. zira yapılan yatırımlar insan hayatına yansıdığı ölçüde kıymetlidir. ayrıca yapılan yatırımlar büyük ölçekli değil. daha büyük firmalar gelmeli. yine insanlar daha çok kazanmalı. çünkü yapılan yatırıma endeksli bir harcama yok manisa'da. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!