Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

En Pahalı Toplu Taşıma Ankara'da

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilip gidilmeyeceğini sordu. Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, çekirdek bir ailenin ortalama aylık ulaşım giderinin 300-400 lira tuttuğunu, bunun da orta düzeyde bir ailenin ev kirasına yakın

Hürriyet Gazetesi
En Pahalı Toplu Taşıma Ankara'da

CHP Ankara Milletvekili Yılmaz Ateş, toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilip gidilmeyeceğini sordu.

Ateş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, çekirdek bir ailenin ortalama aylık ulaşım giderinin 300-400 lira tuttuğunu, bunun da orta düzeyde bir ailenin ev kirasına yakın olduğunu belirtti. "Yaşanan ekonomik kriz, işsizlik ve Ankara’da toplu taşım ücretlerinin, Türkiye’deki en pahalı toplu taşım ücreti olduğu da dikkate alındığında, toplu taşıma ücretlerinde indirime gidilmesi düşünülüyor mu?" diye soran Ateş, Ankara’da toplu taşıma aracı ve günlük yolcu sayısını öğrenmek istedi.

Toplu taşıma araçlarındaki sabah ve akşam yoğunluğunu önlemeye yönelik alınan önlemleri soran Ateş, önergesinde, "Gece vardiyasında çalışanlar da göz önünde bulundurularak, Ankara’nın ana ulaşım hatlarına, belli aralıklarla ve gece geç saatlere kadar ulaşım hizmeti verilmesi için bir planlama var mı? Başlanan metro hatlarının bitirilip, hizmete açılması için ne kadar para gerekiyor?" sorularını yöneltti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/en-pahali-toplu-tasima-ankarada_68611.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!