Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Endonezya, Yasa Dışı Atıkları Geri Gönderdi

Endonezya, yasa dışı olarak ithal edilen 7 adet atık konteynerini Fransa ve Hong Kong'a geri gönderdi.

yapi.com.tr
Endonezya, Yasa Dışı Atıkları Geri Gönderdi

Endonezya Yerel Gümrük Ofisi'nden yapılan açıklamada, yasa dışı olarak ithal edilen 7 adet atık konteynerinin Fransa ve Hong Kong'a geri gönderildiği bildirildi. Singapur yakınlarındaki Batam Adası'ndaki gümrük yetkilileri, konteynerlerin ithalat kurallarına aykırı olarak çöp, plastik atık ve tehlikeli maddelerin bir kombinasyonu ile dolu olduğunu bildirdi. 

Gümrük sözcüsü ise 5 konteynerin Hong Kong'a gönderildiğini ve 2 tanesinin Fransa'ya geri döndüğünü söyledi. İHA'da yer alan habere göre; yetkililer, ABD, Avustralya ve Almanya'dan yapılan sevkiyatlar da dahil olmak üzere limanda bulunan 42 konteyner çöpü de geri göndermeyi planlıyor.

Yabancı atıklara karşı küresel kaygı artıyor
Son aylarda yabancıların atıkları için bir çöplüğün parçası olmamak adına, ithal atıkların denetimi artırıldı. Yıllar boyunca Çin, dünyanın dört bir yanından hurda plastik atıkları aldı ancak geçen yıl çevreyi temizlemek amacıyla kapılarını yabancı atıklara kapattı. O zamandan bu yana büyük miktarlarda atık Malezya, Endonezya ve Filipinler de dahil olmak üzere Güneydoğu Asya ülkelerine yönlendirildi. 

Plastik kirliliği konusundaki küresel kaygı, Güneydoğu Asya'da atıklarla tıkanan nehirlerin şoke edici görüntüleri ve midelerinde kilolarca atık bulunan ölü deniz canlılarından kaynaklanıyor.

Dünya Doğa Fonu'na (WWF) göre, göre her yıl yaklaşık 300 milyon ton plastik üretiliyor ve bunların çoğu, giderek artan bir uluslararası kriz haline gelen çöplüklere veya denizleri kirletmeye neden oluyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/endonezya-yasa-disi-atiklari-geri-gonderdi_174235.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!