Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Endonezya'ya Devasa Asma Köprü

Dünyanın en çok deprem yaşayan ülkelerinden Endonezya'da dünyanın en büyük asma köprüsü yapılacak. Yapımıyla ilgili başından beri tartışmalar süren Sunda Strait adlı köprünün, ülkenin en kalabalık iki adası olan Java ve Sumatra arasındaki en az 29 kilometrelik mesafeyi kat etmesi planlanıyor.

Milliyet Gazetesi



ünyanın en çok deprem yaşayan ülkelerinden Endonezya'da dünyanın en büyük asma köprüsü yapılacak. Yapımıyla ilgili başından beri tartışmalar süren Sunda Strait adlı köprünün, ülkenin en kalabalık iki adası olan Java ve Sumatra arasındaki en az 29 kilometrelik mesafeyi kat etmesi planlanıyor.

İlk taslakta köprünün, 1883'te püskürerek yarattığı tsunamilerle 36 bin kişinin ölümüne neden olan, hâlâ aktif haldeki Krekatau volkanına yalnızca 50 kilometre mesafede yapılması düşünülüyordu. Ekim başında iki ada arasında yapılan anlaşmadan sonra hazırlanan yeni taslakla, adaları birbirine bağlama rüyası 40 yıl sonra gerçekleşecek. 10 milyar dolara (11.9 milyar YTL) mal olacak köprü üç küçük adanın üzerinden geçecek, 2.5 kilometrelik desteksiz ve yekpare bir bölümü olacak. Avustralya ve Asya platolarının bir araya geldiği bölgeden 200 kilometre uzaklıkta yapılacak köprü, bölgede meydana gelebilecek en yüksek depremin 8.5 şiddetinde olacağı varsayımına göre inşa edilecek. Köprünün güvenli olduğundan şüphe duymayan ekip, yine de projenin sağlıklı sürdürülmesi için uluslararası yardım isteğinde bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/endonezyaya-devasa-asma-kopru_57111.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!