Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Endüstriyel Tasarımda Master ve Doktora Tezlerine Eczacıbaşı Desteği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Ürünleri Tasarımı Anabilimdalı ile Eczacıbaşı Topluluğu, üniversite-endüstri işbirliğini kuvvetlendirmeye ve geliştirmeye yönelik önemli bir işbirliği protokolüne imza attı. Anlaşmaya göre, işbirliği kapsamındaki öğrencilerin master ve/veya doktora tez konuları, iki kurum

yapi.com.tr
Endüstriyel Tasarımda Master ve Doktora Tezlerine Eczacıbaşı Desteği

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Ürünleri Tasarımı Anabilimdalı ile Eczacıbaşı Topluluğu, üniversite-endüstri işbirliğini kuvvetlendirmeye ve geliştirmeye yönelik önemli bir işbirliği protokolüne imza attı. Anlaşmaya göre, işbirliği kapsamındaki öğrencilerin master ve/veya doktora tez konuları, iki kurum tarafından ortaklaşa belirlenecek. Böylelikle Eczacıbaşı Topluluğu’nun çeşitli konulardaki araştırma çalışmaları akademik ortamda desteklenirken, tez çalışmasını yapacak öğrencilere de maddi destek sağlanacak. Öğrenciler, tez çalışmaları boyunca Eczacıbaşı Topluluğu’nun kaynaklarını da kullanabilecekler.

Halen 120 öğrencinin kayıtlı olduğu Yüksek Lisans ve Doktora programı, lisansüstü öğrenci profilinin disiplinlararası niteliği ve çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. İTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Anabilimdalı öğrencileri arasında 10’un üzerinde devlet ve vakıf üniversitesinin elemanları ile Türk özel sektörünün önde gelen şirketlerinde çalışmakta olan tasarımcı ve mühendisler yer alıyor.

Protokolün imza töreninde konuşan Eczacıbaşı Topluluğu CEO’su Dr. Erdal Karamercan, üniversitelerde yapılan çalışmaların aynı zamanda sanayimize katma değer yaratmasını sağlamaya yönelik önemli bir adım atıldığına dikkat çekerek, “üniversite-sanayi işbirliğinin, öğrencileri de kapsayan bir şekilde geliştirilmesine ve kurumsallaştırılmasına yönelik bu protokolün, tüm taraflar için verimli sonuçlar üreten, değer yaratan bir uygulama olacağına inanıyorum’ dedi. Karamercan, bu tür işbirliklerinin farklı disiplinlerle de oluşturulmasını ve olabildiğince çok sayıda üniversiteyi kapsamasını hedeflediklerini de açıkladı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin, Eczacıbaşı ile ortaklaşa saptanacak ve hem endüstriyel hem de akademik açıdan önemli projeleri oluşturmaya yönelik çalışmalarının, Eczacıbaşı Topluluğu tarafından maddi olarak desteklenmesini benimseyen protokolü imzalamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Törende konuşan Eczacıbaşı Topluluğu İnsan Kaynakları Koordinatörü Ülkü Feyyaz Taktak ise, üniversiteler ile halen sürdürmekte oldukları işbirliğinin bu çalışma ile daha da genişlediğini ifade ederek, “Bu tür işbirlikleri ile üniversitelerimizde ve Topluluğumuzda yaratılan değerlerin biraraya getirilmesini sağlayarak, akademik çalışmaların işletme uygulamaları ile bütünleştirilmesinde sinerji yaratmayı hedefliyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/endustriyel-tasarimda-master-ve-doktora-tezlerine-eczacibasi-destegi_67116.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!