Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerji Devi Türkiye'den Çekiliyor

2014 Mayıs ayında İstanbul’da açtığı ilk şirketi ile Türkiye’ye adım atan Hanwha, önce ihale ile aldığı YEKA projesindeki paylarını Kalyon Grubu’na sattı, ardından sahibi olduğu 18 farklı şirketini devretmeye karar verdi.

yapi.com.tr
Enerji Devi Türkiye'den Çekiliyor

Dünyanın en büyük enerji şirketleri arasında gösterilen Güney Koreli Hanwha, 5 yıl önce aldığı Türkiye’deki yatırım sürecini sona erdiriyor. 2014 Mayıs ayında önce İstanbul’da açtığı ilk şirketi ile Türkiye’ye adım atan Hanwha, önce ihale ile aldığı YEKA projesindeki paylarını Kalyon Grubu’na sattı, ardından sahibi olduğu 18 farklı şirketini devretmeye karar verdi.

Dünya Gazetesi’nden Kerim Ülker’in haberine göre; Hanwha, Aceka Turizm, Altaylar Altyapı ve Malzeme, Bilgidar İletişim, Buselik Enerji Sanayi, Dimetoka Enerji, Efl ak Enerji Sanayi, Greenland Altyapı ve Malzeme, Hazar Altyapı, Hersek Enerji, İsfahan Enerji, Kanije Enerji, Kartal Altyapı ve Malzeme, Kent Altyapı, Lisola Elektrik Üretim, Onan Enerji Üretim, Segah Enerji, Turaneli Enerji ve Yama Enerji adlı şirketlerinin tamamını devrediyor. Hanwha’nın yüzde 100 hissesine sahip olduğu bu 18 şirketin neredeyse tamamı güneş enerjisi alanında çalışıyor. Güney Koreli dev, 18 şirketin hepsini Adıyamanlı iki aileye satacak. Adıyamanlı Güçlü ve Turanlı aileleri ile masaya oturan Koreli Hanwha anlaşırsa, Türkiye’den çekilmek için önemli bir adım atacak.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-devi-turkiyeden-cekiliyor_174678.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!