Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerji Verimliliğinde Fırsatlar Ülkesi Olduk

I. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu, İstanbul Wow Convention Center’da gerçekleşti. EİE’nin (Elektrik İşleri Etüt İdaresi) koordinasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenen foruma Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafız Özak, milletvekilleri, yabancı ülke temsilcileri, kamu, özel ve sivil toplum

yapi.com.tr
Enerji Verimliliğinde Fırsatlar Ülkesi Olduk

nerji verimliliği konusunda farkındalık oluşturmak için başlatılan Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi’nin bir parçası olan I. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu, İstanbul Wow Convention Center’da gerçekleşti. EİE’nin (Elektrik İşleri Etüt İdaresi) koordinasyonuyla bu yıl ilk kez düzenlenen foruma Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafız Özak, milletvekilleri, yabancı ülke temsilcileri, kamu, özel ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite çevresi ve kanaat önderlerinden oluşan yaklaşık 2000 davetli katıldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, forumun açılışında yaptığı konuşmada, Ulusal Enerji Verimliliği Hareketi’nin Cumhuriyet tarihinin en anlamlı hareketi olduğuna ve parti, köylü-şehirli, Fenerbahçeli - Galatasaraylı ayırt etmeyen bir birlik ve beraberlik projesi haline geldiğine dikkat çekti. Hilmi Güler, Avrupa’nın altıncı büyük ekonomisi olan Türkiye’nin büyük bir enerji verimliliği potansiyeli taşıdığını belirterek bu alanda yeni iş sahaları olduğunu ve yapılacak olan yatırımların bu kriz ortamında birçok kişiye istihdam sağlayacağını vurguladı. Güler, toplumsal gönül ve akıl birlikteliği sayesinde enerji verimliliğinde ülkemizin israflar ülkesinden fırsatlar ülkesi haline geldiğini de belirtti.

Hilmi Güler konuşmasının ardından forum alanındaki stantları da ziyaret etti. EİE için Avrupa Birliği’nin fon desteğiyle yürütülen enverIPAB (Binalarda Enerji Verimliliğine Yönelik Toplum Bilincinin Artırılması) Projesi’nin standını da gezen Hilmi Güler, proje kapsamında hayata geçirilen aktiviteler ve hazırlanan materyaller hakkında bilgi aldı.

'Cüzdanımız, ülkemiz ve dünyamız için el ele verimliliğe' sloganından yola çıkarak ülkemizde enerji kültürünün ve verimliliğinin artırılmasını amaçlayan I. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu 15 - 16 Ocak 2009 tarihlerinde ziyaretçilerini ağırladı. Yerli ve yabancı 100’ü aşkın konuşmacının bilgi ve deneyimlerini paylaştığı forum süresince; konferans, panel, sergi, yarışma ödülleri, kültür ve sanat etkinlikleri gerçekleştirildi; ulusal ve uluslararası düzeylerde ortak hareket bildirileri sunuldu. Konferans ve panellerde, enerji verimliliği konusunda küresel gelişmeler de değerlendirilerek, ortak kararlar üretilip tüm dünyanın birlikte neler yapabileceği planlandı.

ETİKETLER: yeşil
http://www.yapi.com.tr/haberler/enerji-verimliliginde-firsatlar-ulkesi-olduk_66005.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!