Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Enerjide Batıklara ‘Yabancı’ Arayışı

Enerji sektörünün 50 milyar dolara ulaşan borcu Enerji Girişim Sermaye Fonu’na aktarılıp buradan da uluslararası fonlara devredilmek isteniyor

yapi.com.tr
Enerjide Batıklara ‘Yabancı’ Arayışı

Borç yapılandırmaları, iflaslar ve şirket devirleriyle enerji sektörü son aylarda gündemden inmiyor. Toplam borcu 50 milyar doları bulan sektörün geleceği ile ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak önemli bir açıklama yaparak, sektöre özel bir fon kurulacağını söyledi. Sözcü'den Taylan Büyükşahin'in haberine göre; Enerji Girişim Sermaye Fonu isimli bu fon ile sorunlu varlıklar borç hisse takasıyla dışarı çıkarılıp, bankaların bilançolarının daha iyi bir hale getirilmesi hedefleniyor.

Şirketler kurtarılacak
Enerji sektöründeki kredilerin büyük sorun yarattığını söyleyen Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, borçların bir şekilde başka bir yere transfer edilmek istendiğini belirtti. Tam ayrıntıları belli olmamakla birlikte Enerji Girişim Sermaye Fonu'nun da bu amaçla kurulacağını anlatan Zelyut, hükümetin kendisine yakın şirketleri teşvik ederek enerji sektörüne soktuğunu, onların yaşadığı sıkıntıyı aşmaları için adım atıldığını kaydetti. Zelyut, şöyle konuştu:

Kredi bulunamıyor
“Burada firmaların hisselerini kaldıraç gibi kullanıp, bir fon oluşturup, güya o fonda takas etmeye çalışacaklar. Ya alacaklı olan bankalara ya da uluslararası bir fona bunları vermeye çalışacaklar. Sıkıştılar, bankalar da isyan ediyor. Kredi ver diyor hükümet, bankalar da ‘Veremem' diyor.” Bankaların da sorunlu enerji kredilerini bünyelerinden çıkarmak istediklerini söyleyen Zelyut, kurulacak fon ile bu soruna da çare aranacağını belirtti. Türk Telekom'un özelleştirilmesindeki süreci hatırlatan Zelyut, “Türk Telekom'da da benzeri oldu. Hariri Ailesi aldı Telekom'u. Sonra gitti Akbank'tan, Garanti'den krediyi aldı. Sonra da ne oldu? Onun sahibi bu bankalar oldu. Şimdi de belki yine aynı formülü bankalara dayatabilirler. Ama bunların hepsi şu anlık varsayım” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir...

http://www.yapi.com.tr/haberler/enerjide-batiklara-yabanci-arayisi_172036.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!