Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Engelliler için Raylı Otobüs Geliyor

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası, engelli vatandaşların yolcu otobüslerini rahatlıkla kullanabilmesine imkan sağlayacak 23 adet özel raylı otobüsü hizmete sokuyor. Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkan Vekili Ali Güler, engelli ve yürüme zorluğu çeken yolcuların, engelli aracıyla engellerinden kurtulacağını söyledi.

Sabah Gazetesi
Engelliler için Raylı Otobüs Geliyor

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası, engelli vatandaşların yolcu otobüslerini rahatlıkla kullanabilmesine imkan sağlayacak 23 adet özel raylı otobüsü hizmete sokuyor.

Bursa Özel Halk Otobüsçüleri Odası Başkan Vekili Ali Güler, engelli ve yürüme zorluğu çeken yolcuların, engelli aracıyla engellerinden kurtulacağını söyledi. Duraklara sabit çıkacak otobüslerin durağa yanaştığında rayının kaldırıma inerek engelli yolculara büyük bir kolaylık sağlayacağını vurgulayan Güler, şu bilgileri verdi:

"Örneğin 8/L, 9/D, 6/F gibi hatlarda her 30 dakikada otobüslerimiz geçecek. Durakta otobüslerin saatleri yazacağı için yolcularımız ne zaman durağa çıkacağını bilecek. Planladığımız 23 adet 12 metrelik otobüsün en az 10 adeti alçak taban engelli otobüsü olacak. Diğer 13 adet yoğun hatların aralarında hizmet verecek. Böylece yolcularımızın rahat konforlu otobüslerde seyahat edebilecekler."

Kentteki engelli yolcuları görmezden gelemeyeceklerini ifade eden Güler, engelli vatandaşlar için ulaşımı daha kolay hale getirmeyi amaçladıklarını belirtti. 5 yıldır aldıkları otobüslerin borçlarını ödemeye çalıştıklarını vurgulayan Güler, yeni yönetimle 2 yıldır vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için projeler ürettiklerini sözlerine ekledi.

Otobüslere binmekte büyük çileler çektiklerini belirten engelli vatandaşlar ise bu tür otobüslerin sayılarının artırılmasını istedi. Engelli Muhsin Yumaşık, çok ihtiyaç duydukları otobüslerin alınması nedeniyle duyduğu mutluluğu ifade etti. Öğretmen olan Filiz Gemicibaşı de her gün Ataevler'e gidip geldiğini ve otobüslerin çok yoğun olduğunu hatırlatarak, engelliler için otobüs konulması konusunda geç kalındığını kaydetti.

http://www.yapi.com.tr/haberler/engelliler-icin-rayli-otobus-geliyor_67019.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!