Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erciyes Kayak Merkezi Işıklandırılacak

Erciyes Kayak Merkezi’ndeki 3 kilometrelik kayak pistinin 1.5 kilometrelik bölümünün ışıklandırılacağı bildirildi. Kayseri Valisi Nihat Canp

NTV-MSNBC



b>Erciyes Kayak Merkezi’ndeki 3 kilometrelik kayak pistinin 1.5 kilometrelik bölümünün ışıklandırılacağı bildirildi.

Kayseri Valisi Nihat Canpolat, kayak sezonunun açılması nedeniyle yaptığı açıklamada, Erciyes’in dünyaca ünlü kayağa yapışmayan toz karının, kayak yapmak için bulunmaz bir ayrıcalık olduğunu söyledi.

Erciyes’te herkese göre kayak pisti bulunduğu ifade eden Canpolat, şöyle devam etti: “Pistlerde ağaç bulunmadığı için, diğer kayak merkezlerinde olduğu gibi kayarken bir yere çarpma riski bulunmuyor. Üstelik burada sadece gündüzleri değil, akşamları da kayak yapılabilecek. Şimdilik küçük bir bölgeyi ışıklandırdık. Gündüz kaymaya vakti olmayanlar, akşamları ışıklandırılan bu bölgede kayabilirler. Yakında 3 kilometrelik pistin 1.5 kilometrelik bölümünü de ışıklandıracağız.”
3916 metre yüksekliğindeki Erciyes Dağı’nda, 1800 ile 3000 metre arasında 3 kayak pisti bulunuyor. Tesislerde, 1450 metre uzunluğunda 900/saat kapasiteli teleski, 2575 metre uzunluğunda 370 kişi/saat kapasiteli telesiyej, 300 metre uzunluğunda da baby-lift bulunuyor.
Kayak merkezinde ayrıca Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) tarafından uluslararası kayak yarışmaları için de tescillenmiş “Coşkun ve Bedük” isminde 2 profesyonel kayak pisti bulunuyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erciyes-kayak-merkezi-isiklandirilacak_8215.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!