Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdem: 'İzmir'e En Az İki Tesis Gerekiyor'

Ege Üniversitesi Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, Ege Bölgesi'nde en az 2, Türkiye genelinde ise en az 5 tehlikeli atık bertaraf tesisine ihtiyaç olduğunu söyledi.

Yeni Asır Gazetesi



ge Üniversitesi Çevre Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ümit Erdem, Ege Bölgesi'nde en az 2, Türkiye genelinde ise en az 5 tehlikeli atık bertaraf tesisine ihtiyaç olduğunu söyledi. Erdem, Anayasa ve yasalar çerçevesinde, tehlikeli atıkların kontrolünden Çevre ve Orman Bakanlığı ve belediyelerin sorumlu olduğunu kaydetti.

El ele verilsin
Erdem, Çevre ve Orman Bakanlığını temsilen İzmir'de sorumluluğun Çevre İl Müdürlüğünde olduğunun altını çizerek, şu bilgileri verdi: "Bir an önce Çevre Müdürü ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı bir araya gelmeli ve bertaraf tesisi konusunda proje üreterek hayata geçirmelidir."

AB'nin, yılda ortaya 1.3 milyar ton tehlikeli atık ortaya çıkardığına dikkat çeken Prof. Dr. Erdem, bunun 40 milyon tonluk kısmının nereye gittiğinin belli olmadığını söyledi. Erdem, şunları kaydetti:

"Bu tehlikeli atıklar, bizim izim gibi gelişmekte olan ülkelere gitmektedir. Karadeniz kıyılarımızda, Isparta'da, Manyas'ta ortaya çıkan atıkların adresi biliniyor. Türkiye, bazı devletlerin tehlikeli atık çöplüğü haline getirilmemeli. Bu konudaki tedbirler artırılmalıdır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdem-izmire-en-az-iki-tesis-gerekiyor_49684.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!