Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdemir: Yarımca Porselen'i Liman Yapmak İçin Aldık

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. basında çıkan Yarımca Porselen San.ve Tic. A.Ş.nin almalarıyla ilgili eleştirilere karşılık yaptığı açıkla

Dünya



b>Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. basında çıkan Yarımca Porselen San.ve Tic. A.Ş.nin almalarıyla ilgili eleştirilere karşılık yaptığı açıklamada, bu şirketin alınmasının amacının, lojistik ve liman kurulması olduğu ve Marmara Bölgesi'nde uzun yıllardan beri deniz kenarında demir yolu ve limanı olan geniş bir yer almanın sonucu olduğu bildirildi.

Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları T.A.Ş. tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"ERDEMİR, Kamu İktisadi Teşekkülü (KİT) olmayıp, özel kuruluş kanunu olan ve özel hukuk hükümlerine tabi halka açık bir anonim şirkettir. Özel sektördeki tüm sanayi kuruluşlarında olduğu gibi tüm faaliyetlerinde verimlilik ve karlılık hedeflerini güderek üretim ve pazarlama faaliyetlerine devam etmektedir. Şirkette kamu payının bulunması ve bu payın özelleştirme kapsamında olması şirketin hedeflerini gerçekleştirmesine engel değildir.

ERDEMİR halen yıllık 3.500.000 tonun üzerinde yassı çelik üretmekte yurt içi ve dışı piyasalarda pazarlamaktadır. İSDEMİR ve ERDEMİR de devam eden yatırımlarla 2007 yılında 7.000.000 ton , 2009 10.000.000 ton yassı mamul üretilecektir.Müşterilerinin taleplerini istenen ebat ve tonajda ve zamanında karşılanması için, Gebze'de Çelik Servis Merkezi mevcuttur. Ancak konumu ve kapasite itibari yeterli değildir. Bugün Dünyada çelik servis merkezleri yaygınlaşmakta olup,halen Türkiye 'de de yerli ve yabancı çelik servis merkezleri kurulmaktadır.

Müşteri odaklı çalışan ERDEMİR, ağır rekabet koşulları ile daima karşı karşıya olan bu sektörde müşterisine daha az maliyetli kaliteli ve zamanında malzeme vermek için, Marmara Bölgesi'nde uzun yıllardan beri deniz kenarında demir yolu ve limanı olan geniş bir alan arayışı içindedir.Hemen 2003 yılı başında yeni yönetimi ile birlikte bu arayış ciddi bir şekilde ele alınmıştır. Önce SEKA Müessesesi ve Limanının içerisinde 250 Dönümlük araziye talip olunmuş, 131 Dönümlük bir bölümü ERDEMİR'e kiralanmak üzere Milli Emlak'a devredilmiş, ancak yaklaşık 2 yıl süren çalışmalardan netice alınamamıştır.

Birkaç ay önce yeni arayışa girilmiş Derince de Çelik Sanayi A.Ş., TÜPRAŞ'a ait Karbon Siyahı Fabrikası Kuru Yük İskelesi ve arazisi üzerinde durulmuş, buralardan da netice alınamamıştır. Bu araştırmalarımız sırasında Yarımca Porselen Sanayi ve Ticaret A.Ş. arazisinin 2 talipliden birine satılmak üzere olduğu öğrenilmiş ve satıcı şirketle temas kurulmuştur. Bahse konu şirketin yabancı kuruluşlarla olan Pazarlıklarını bitirme aşamasına geldiği anda, ERDEMİR'in ihtiyacının anlatılması neticesinde milli bir kuruluş olmamızın ve Türk Sanayine olacak katkısı da satıcı tarafından göz önüne alınarak, arazi diğer alıcıların vermiş olduğu fiyatla ERDEMİR tarafından satın alınmıştır.

Satıcı firma 315 Dönümlük araziyi 1998 yılında satın almış, yapılan dolgu ve yeni alımlarla arazinin büyüklüğü 435 Dönüme ulaşmıştır. Alınan dolgu izinleri ile birlikte 640 Dönümü bulan bu arazi üzerinde modern ve kapsamlı bir çelik servis merkezi yanında, lojistik şirketimizin ERDEMİR ve İSDEMİR limanlarımızla entegre ve tam kapasite çalışacağı demir yolu bağlantılı olarak gelişen bölge sanayiine de hizmet verecek yeni bir liman kurulacaktır.

Yarımca Porselen Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin mülkiyetinde bulunan ve irtifak hakkına sahip bulunduğu arsaların ve dolgu izni aldığı alanın bir bütün olarak şirketimizce iktisap edilmesini teminen Yarımca Porselen Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin tüm hisseleri, 82 Milyon USD piyasa değeri ile Şirketimizce iktisap olunmuştur. Yapılan bu haksız yayınla ilgili olarak tüm haklarımız kullanılacaktır."

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdemir-yarimca-porseleni-liman-yapmak-icin-aldik_22016.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!