Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

"Sosyal Felaket Selle Doğal...

Erdoğan: Dere Bu, Taşar...

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki seller için "Abartılar var. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile doğal afetleri engelleme gücü yok" dediği için eleştirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşünde ısrarlı.

Radikal Gazetesi
Erdoğan: Dere Bu, Taşar...

b>Güneydoğu ve Doğu Anadolu'daki seller için "Abartılar var. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinde bile doğal afetleri engelleme gücü yok" dediği için eleştirilen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, görüşünde ısrarlı.

Erdoğan, dün partisinin grup toplantısında "Dere kendi tapulu arazisi üzerinde işgalci istemiyor ve o işgalci eninde sonunda geliyor bir gün bu dere atıveriyor. Dere bu, nerede olursa olsun. Bizde Karadeniz'de de böyle. Doğal afetlerde bütün tedbirleri sadece devletin alması yetmiyor. Millet olarak alacağız ve imar planlarına uyarak adım atalım ki en az hasarla kurtulalım" diye konuştu.

TOKİ müjdesi: Bugün bölgeye gitmeyi planladığını, ancak son gelişmeler nedeniyle ziyareti haftaya ertelediğini belirten Başbakan, "Kimsenin endişesi olmasın, hükümet bütün imkânlarını kullanacak. Eşyaları kullanılmaz duruma gelen vatandaşların evlerinin tefrişine hep birlikte yardımcı olacağız. Önce çadır ve battaniye gönderildi, konteyner de gönderilecek. TOKİ'yi devreye sokacağız, bölgede afet konutları yapılacak" dedi.

Ev eşyası sözü: Türkiye Kızılay Derneği, Güneydoğu'ya 80 konteynır, 600 soğuk iklim çadırı ve 55 TIR'dan oluşan yardım malzemesi gönderdi. 10 bin aileye ev eşyası sağlama sözü veren Kızılay, psikolojik destek sağlamak için evleri boyamayı planlıyor. İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu da Başbakan'ın selzedeler için TOKİ'ye talimat verdiğini söyledi. Ülker grubu iki TIR dolusu yardım paketi, Kayseri Büyükşehir Belediyesi 500 kanepe, bir kamyon erzak, bir kamyon çizme, Eskişehir Valiliği 200 soba gönderdi.

CHP'den yasa teklifi: CHP, Diyarbakır, Batman, Mardin, Kilis, Şanlıurfa, Bitlis, Şırnak, Hakkâri, Erzurum, Adana, İstanbul ve Mersin'in afet bölgesi kapsamına alınabilmesi için bir yasa teklifi hazırladı.

Ölü sayısı 44: Hakkâri'nin Şemdinli ilçesinde pazar günü sel sularına kapılan kişilerden üçüncüsünün de cesedine ulaşıldı. Böylece 28 Ekim Cumartesi'den bu yana bölgede yağmur, çamur ve sel yüzünden hayatını kaybedenlerin sayısı 44 oldu.

Dört Bakan Batman'da: Bayındırlık Bakanı Faruk Özak, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, dün Batman'ı ziyaret etti. Bakanların basın toplantısında, Çelik, Erdoğan'ın 'Abartmayın' sözü hatırlatılınca "Halkına duyduğu sevgi ve şefkat açısından, ileri geri konuşanların hiçbiri sayın Başbakan'ın eline su dökemez.
Afet olabilir, biz hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-dere-bu-tasar-_49415.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!