Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erdoğan: Kılıçdaroğlu İstanbul’da Adres Bulamaz

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Başbakan Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un bir ucuna koysanız, ‘seni şurada bekliyoruz’ deseniz, adresi bulamaz” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun “Ben İstanbul’un varoşlarını çizmelerimi giyerek dolaşacağım” dediğini de hatırlatan Erdoğan, “İstanbul’da çizmeyle

Radikal Gazetesi
Erdoğan: Kılıçdaroğlu İstanbul’da Adres Bulamaz

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef alan Başbakan Tayyip Erdoğan, “İstanbul’un bir ucuna koysanız, ‘seni şurada bekliyoruz’ deseniz, adresi bulamaz” sözleriyle eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun “Ben İstanbul’un varoşlarını çizmelerimi giyerek dolaşacağım” dediğini de hatırlatan Erdoğan, “İstanbul’da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı? O, 1992 yılındaydı” dedi. AKP seçim irtibat bürosu açılırken kesilen kurbanlardan ortalığın kan gölüne dönmesini manşet yapan Radikal’i de eleştiren Erdoğan, ‘yalan haber yazan gazeteye para vermeyin’ çağrısı yaptı.

Erdoğan, AKP’nin dünkü Meclis Grubu’nda şu mesajları verdi:

AKP’den ayrılanlara eleştiri: ‘Bir bayrak değişimi olsun’ denildiğinde eyvah orada kıyametler kopuyor. Bazıları bakıyorsun hemen kulvar değiştiriyor, hop başka bir yere kayıp gidiyor. Bu tren çok hızlı gidiyor. Bu trenden inen bir daha da buna yetişemez.

Birisi çıkmış diyor ki: Adaylarımızı belirlerken, ili tanımayan, o ilden çok uzak kalan insanları aday göstermedik. Biliyorsunuz geçenlerde birisi çıkmış diyor ki ‘Ben İstanbul’un varoşlarını çizmelerimi giyerek dolaşacağım’. (Salondan ‘geç kalmış’ sesleri üzerine) Arkadaşlar tam 16 yıl geç kalmış. Şu hale bakın; İstanbul’a büyükşehir belediye başkan adayı atayacaksınız, İstanbul’un bir ucuna koysanız, ‘seni şurada bekliyoruz’ deseniz, adresi bulamaz. İstanbul’da çizmeyle dolaşacak yer mi kaldı? O, 1992 yılındaydı (CHP’li Nurettin Sözen’in dönemini kastediyor). O zaman biz İstanbul’un o ilçelerini ayağımızda çizmelerle dolaştık. Artık oralarda da modern şehircilik var beyefendi. CHP’li belediyelerin bu tür yerleri olabilir, doğrudur. Ama İstanbul’da böyle bir şey söz konusu değil.

Proje değil çamur üretiyorlar: Popülizmden, boş vaatten, kuru sıkı atmaktan başka yol bulamayanlar da var ülkede. Yegâne amaçları var; o da yapılanı bozmak, iş yapana, iş üretene engel olmak, başarıyı gölgelemek, çamur ve iftira atmaktır. Projeye kafa yormak yerine, karalamaya, kumpas kurmaya kafa yoruyorlar. Plan ve proje üretmek yerine, çamur üretmeyi tercih ediyorlar. Karayalçın’ı da unutmadı CHP, belediyelerin öğrencilere dağıttığı bursu kaldırmak için elinden gelen gayreti gösterdi. CHP’nin Ankara ve İstanbul adayları akla hayale gelmedik vaatler sıralıyorlar. Neymiş, kömür dağıtmayacaklarmış ama ayda 600 TL yardım yapacaklarmış. Bunu da evdeki kadının banka hesabına yatıracaklarmış. Arkadaşlar, hatırlıyorsunuz, bir anahtar, beş anahtar hikayesini... Bunlar aynı yolu takip ederler. Ama bunlar bire beş vermiyorlar, çok daha fazla veriyorlar.

Medyaya boykot çağrısı: Basına yasak getirmiyorum. Diyorum ki gelin sivil inisiyatif kullanalım. ‘Yalan yanlış haber yapan medyaya almama kampanyası yapalım’ dedim. Boşuna paranızı niye veriyorsunuz. Rahmetli İnönü’nün çok güzel bir lafı var. Benimle ilgili haberlere inanmıyorum ama başkalarıyla ilgili haberle inanıyorum. BUnları paralarımızla güçlendirmeyeceğiz.

Radikal’e eleştiri: Gaziantep’te de söz konusu medya yine yalanını sürdürdü. Arkada ‘Durmak yok yola devam’ pankartı. Yer kan gölü. O atmış manşeti devasa puntolarla ‘Durmak yok kesmeye devam’ diyor. Bunun neresinde bir doğru dürüst hareket söz konusu. Burada art niyet yok da nerede art niyet var? Bugüne kadar acaba hangi bir siyasi hareketin bu tür bir kurban kesiminde kalkıp da böyle bir başlığı attınız. Ama bu Başbakan böyle bir şey yapmıyor ve orada vatandaşlar gelmişler kesmişler. Ben yaptıkları işi tasvip etmiyorum keşke bunu bir hayır kurumunda yapsalardı. Ama atılan başlık ve tam sahife adeta bunu oraya vermek çok çirkin. Evet biz durmak yok, hizmete devam diyoruz. Size rağmen durmak yok yola devam diyoruz. Derdimiz bu. Onların bu yalanları bizi durdurmayacak. Onlar da diyor ki ‘Durmak yok yalanlara devam’.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erdogan-kilicdaroglu-istanbulda-adres-bulamaz_66168.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!