Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Erem: Yargıtay CNR’ın Tahliyesine ‘Dur’ Dedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) iştiraki olan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş.’nin (İDTM), kendisine ait Yeşilköy’deki fuar binalarından, kiracısı CNR Uluslararası Fuarcılık’ın tahliyesi için açtığı davalarda, İDTM lehine olan tek Yargıtay kararı CNR Fuarcılık’ın ‘karar düzeltme talebi’ üzerine bozuldu.

Milliyet Gazetesi
Erem: Yargıtay CNR’ın Tahliyesine ‘Dur’ Dedi

İstanbul Ticaret Odası (İTO) iştiraki olan İstanbul Dünya Ticaret Merkezi A.Ş.’nin (İDTM), kendisine ait Yeşilköy’deki fuar binalarından, kiracısı CNR Uluslararası Fuarcılık’ın tahliyesi için açtığı davalarda, İDTM lehine olan tek Yargıtay kararı CNR Fuarcılık’ın ‘karar düzeltme talebi’ üzerine bozuldu

Böylece, mevcut davalar çerçevesinde CNR Fuarcılık’ın İDTM binalarından tahliyesinin önü kapandı.
CNR Fuarcılık’ın tahliyesi için 4 dava açılmıştı. 2 dava CNR Fuarcılık lehine, üçüncü dava İTO lehine sonuçlanmıştı. Dördüncü dava halen devam ediyor. İlk iki dava Yargıtay’da onanmıştı. Üçüncü davada Yargıtay İTO lehine karar verince, CNR’ın tahliyesi için girişimde de bulunulmuştu. Ancak firma tahliyeye direnmiş ve tahliyeyi geçici bir mahkeme kararıyla durdurmuş, bu Yargıtay kararı için de tashihi karara başvurmuştu. Yargıtay ise, İTO lehine verilen kararı bozdu ve CNR’ın tahliyesi gündemden kalktı.

CNR Holding Başkanı Ceyda Erem, İDTM ile hukuk mücadelesinin büyük ölçüde sonuca ulaştığını söyledi.  Erem, “CNR olarak İDTM’ye yıllık 21 milyon TL kira ödüyorum. Üstelik kiraları 3 ay önceden peşin yatırıyoruz” dedi. 

Yıldırım müteahhidi oldu

Ceyda Erem, İstanbul Atatürk Hava Limanı Serbest Bölgesi’nden kiraladığı arsa üzerinde yapımı devam eden yeni fuar alanında bugüne kadar 4 müteahhit değiştirmek zorunda kaldığını söyledi. Erem, “En sonunda Mehmet Yıldırım ile anlaştık. Kendisi hem inşaatı hem bürokrasiyi iyi biliyor. Onunla bu inşaatı Şubat 2010 gibi tamamlamış oluruz” diye konuştu. Krizde fuarcılık kurallarının değiştiğini, bu sebeple çok çalıştıklarını aktaran Erem, şöyle devam etti:

“Krizden en az etkilenen ülkelere yöneldik. Mesela İran’dan talep o kadar yüksek oldu ki, işe 2 İranlı aldık. İskandinav ülkelerinden elemanlar aldık. Hangi ülke krizden daha az etkileniyor, araştırma yaptık. Müşteriyle daha yakın olduk.”

Erem ayrıca kendisini ‘Fransız azize Jeanne D’arc’a benzeterek, erkeklerin haksızlığına karşı zorlu bir mücadele verdiğini ileri sürdü.

http://www.yapi.com.tr/haberler/erem-yargitay-cnrin-tahliyesine-dur-dedi_69024.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!