Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eren Talu Hakkında Şok İddia!

Eren Talu ve ortağı Cem Aydemir’in Kurtköy’de başlattığı F2 Evleri konut projesi, 7 İngiliz yatırımcıyı davalık etti. 2008’de ruhsat, 2009’da tapu bekleyen ve en düşüğü 70 bin euro ödeyen İngilizler, İstanbul’a gelince ev yerine boş arsa görünce şoka girdi. İngilizler ödedikleri paraları kurtarmak için mahkemeye gidiyor.

Milliyet Gazetesi
Eren Talu Hakkında Şok İddia!

Eren Talu ve ortağı Cem Aydemir’in Kurtköy’de başlattığı F2 Evleri konut projesi, 7 İngiliz yatırımcıyı davalık etti. 2008’de ruhsat, 2009’da tapu bekleyen ve en düşüğü 70 bin euro ödeyen İngilizler, İstanbul’a gelince ev yerine boş arsa görünce şoka girdi. İngilizler ödedikleri paraları kurtarmak için mahkemeye gidiyor.

Seyrantepe projesini TOKİ’ye devretmek zorunda kalan Eren Talu, İngiltere’yi de karıştırdı! Talu ve ortağı Cem Aydemir’in F2 Evleri’ne 2 yıldır taksit ödeyen İngilizler, mağdur olunca, çareyi sözleşme feshine ve olayı mahkemeye taşımakta buldu. 7 İngiliz vatandaşı, ortalama 70 bin euro ödedikleri F2 Evleri’nin yerinde, çamurlu bir arazi görünce şoka girdi.

Eren Talu ve ortağına ulaşamayan İngilizler’den bazılarının, “olmayan bir evin aidatlarını ödediği” de iddia edildi.

Eren Talu ve ortağı Cem Aydemir, 15 Ağustos 2005 tarihinde CE Yapı İnşaat Turizm ve Ticaret A.Ş’i kurdu. İki ortak İstanbul Anadolu yakasında son dönem popüler olan Kurtköy’de Formula 1 pisti İstanbulpark’a hakim bir tepede arsa sahipleri ile anlaştı. Projenin adına Formula’ya gönderme yaparak F2 Evleri adını veren CE Yapı, 3 etaptan oluşan proje için harekete geçti.

İngiltere’de pazarlandı Konutların satışı için CE Yapı, İngiltere’nin büyük ajanslarından biri olan Select Properties ile anlaştı. Talu’nun evleri bir reklam kampanyası ile İngiltere’de de pazarlanmaya başladı. Evlerin Formula pistine yakın olduğu ve ilerde çok büyük kazanç getireceği iddiası üzerine, 7 İngiliz, 2007 yılı Ağustos-Ekim döneminde CE Yapı ile ikinci fazdan ev almak üzere anlaşma yaptı.

İmzalanan çerçevede her dairenin ortalama bedeli 166 bin euro olarak belirtildi. Sözleşmeye göre Temmuz 2008’de yapı ruhsatı alınacak ve en geç Temmuz 2009’da daireler eksiksiz olarak teslim edilecekti.

Mike mağdur oldu

Ancak olaylar ödemelerin yarısının tamamlanmasıyla farklı bir boyut kazandı. İsminin açıklanmasını istemeyen bir İngiliz çift, Mike Bowers, Zoe Thompson, Dada Marquis, Ravin Patel, Kamal Khosla ve Ali İqbal isimli İngilizlerin her biri, 2009 yılına kadar ortalama 70 bin euro ödeme yaptı. Bu sırada Eren Talu’nun GS inşaatında yaşadıkları medyaya konu olunca, olay Londra’ya kadar uzandı. Türkiye’den bir türlü bilgi alamayan İngiliz grup, Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurdu ve Yılmaz Hukuk Bürosu’yla irtibata geçti. Daha önce avukat Çağatay Yılmaz tarafından CE Yapı’ya ihtar çekilmesine karşın inşaatın hangi aşamada olduğu konusunda bilgi verilmeyince, İngilizler Kurtköy’e geldi. Ancak burada gördükleri manzaraya inanamadılar. İkinci etabın değil bitmek henüz başlamadığını gören İngilizler şoke oldu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eren-talu-hakkinda-sok-iddia_76003.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!