Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ergene Nehri Taştı

Edirne'nin Uzunköprü ilçesinde debisi son bir haftada 10 kattan fazla artan Ergene Nehri yatağından taşarak etrafa yayıldı, bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

yapi.com.tr/AA
Ergene Nehri Taştı

Ergene Nehri’nin debisi, kaynağını aldığı Yıldız Dağları'ndaki kar erimeleri ve yağışlara bağlı olarak arttı. Yenicegörece İstasyonu'nda 1 Şubat'ta 18 metreküp/saniye olan nehrin debisi, son ölçümde 200 metreküp/saniye ölçüldü.

DSİ, bu yükseliş için "sarı alarm" ikaz durumu verdi. Nehrin yatağından çıkması nedeniyle binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı.

Uzunköprü'ye bağlı Çiftlik ve Salarlı köyleri arasındaki yolun bir bölümü suyla kaplandı. Karayolları ekipleri yolu çift yönlü trafiğe kapadı.

Gerekli tedbirler alındı
Uzunköprü Kaymakamı Hakan Yavuz Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, taşkın nedeniyle ulaşımda sıkıntı yaşanmadığını söyledi.

Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı gerekli önlemlerin alındığını ifade eden Erdoğan, "Nehrin yatağından çıkması nedeniyle sadece Salarlı ve Çiftlikköy arasındaki servis yolu kapalı. Gerekli tedbirler alındı. Nehir taşkını yılda 5-10 gün olabiliyor." dedi.

Salarlı köyü Muhtarı Talip Aydın ise taşkın suyunun yoğun olarak çeltik arazilerine yayıldığını ifade ederek "Taşkının yaşanmasının zarardan çok çeltik arazilerine bereketi vardır. Bölge çiftçileri olarak her yıl Ergene Ovası'na su gelmesini isteriz. Su akışıyla birlikte verimli topraklar arazilerimize geliyor." diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ergene-nehri-tasti_189176.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!