Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU
İLİŞKİLİ HABERLER

Bir Nehrin Hikayesi: Ergene

Ergene Ölüleri

Marmara’dan doğup, Ege Denizi’ne dökülen 283 kilometrelik Ergene Nehri’nin kirliliği, çok sayıda yerli ve yabancı sivil toplum örgütünün katıldığı Ergene Platformu’nca Uzunköprü’de protesto edildi.

Hürriyet Gazetesi
Ergene Ölüleri

Marmara’dan doğup, Ege Denizi’ne dökülen 283 kilometrelik Ergene Nehri’nin kirliliği, çok sayıda yerli ve yabancı sivil toplum örgütünün katıldığı Ergene Platformu’nca Uzunköprü’de protesto edildi. “Ergene Hayata Dönsün-1” adlı etkinlikte bir araya gelen eylemciler, “Ergene’den su değil zehir akıyor”, “Ergene hayata dönsün” sloganları attı.

Bulgaristan, Yunanistan ile Tekirdağ, Kırklareli, Edirne ve Çanakkale’den gelen çok sayıda bisikletli, 1293 metre uzunluğunda, 5,5 metre genişliğinde ve 174 kemerli tarihi köprüye geldi. Kefen giyen çocuklardan oluşan 30 kişilik grup, Ergene Nehri kenarına yatıp ölü taklidi yaptı. Yoldan geçen araç sürücüleri, eyleme, korna çalarak destek verdi. Atatürk Anıtı önünde toplanan eylemciler adına konuşan Uzunköprü Belediye Başkanı Enis İşbilen, kanser vakalarının arttığını belirterek, “İnsanlarımızı kaybediyoruz” dedi.

ETİKETLER: çevre
http://www.yapi.com.tr/haberler/ergene-oluleri_83400.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!