Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Ergezen’den Müteahhitlere Uyarı

Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, kamu kesimine iş yapan müteahhitlere yönelik ilgi çekici değerlendirmelerde bulundu. Ergezen, fina

NTV-MSNBC



b>Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen, kamu kesimine iş yapan müteahhitlere yönelik ilgi çekici değerlendirmelerde bulundu.

Ergezen, finansmanı olmayan projelere politik amaçlarla başlandığını savunan müteahhitlere, “Siz de bu projelere girerek bile bile lades diyorsunuz” dedi. “Vergileri ödememek için neler yapıldığını biliyorum” diyen Ergezen, müteahhitlere, “İktidara yakınlığınıza dayanarak bürokratlara yanlış iş yaptırmayın” diye seslendi.

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin, inşaat sektörünün sorunlarını konuşmak amacıyla düzenlediği “Gündem 2003” konulu sohbet toplantısına katılan Ergezen, sektördeki para probleminin azim ve kararlılıkla çözüleceğini, müteahhitlerin, yaptıkları işlerde paralarını alamamalarının güvensizlik ortamı oluşturmamasını isteyerek, Karayollarındaki ödenekler için Başbakan ile görüştüğünü, sorunun çözümü için çalışıldığını söyledi.
Yatırım ödeneklerinin azlığının işleri sürüncemede bıraktığını, bu nedenle müteahhitlerin sıkıntı çektiğini ve hatta bürosuna gidemeyen müteahhitler bulunduğunu belirten Ergezen, bu müteahhitlerden sadece siyasi iktidarlara yakın olanlar ile geçmişte birikimi bulunanların krizlere dayanabildiğini kaydetti.
Sektörde geçmişten gelen hata ve sıkıntılar bulunduğunu belirten Ergezen, “Siyasi iktidara yakın olan müteahhitler para güçlerine dayanarak, bürokratlarımıza yanlış iş yaptırmaya kalkışmasınlar. Bu konuda da kırılmaz ceviz olduğumuzu hatırlatmak istiyoruz. Herkes hakkına razı olsun, işlerinizi kontrol edin. Ne zaman işlerinizin karşılığını doğru dürüst alabildiniz? Torpil bulmadan hakedişiniz size ne zaman ödendi? Ben sizi tanımıyor muyum? Bu işler yeni mi? Hakedişleriniz ödenmediği için nasıl kapı kapı dolandığınızı, kimlere telefon açtırdığınızı bilmiyor muyum? Hatta kendisini bakan yerine koyup, bürokratlara telefon açanları tanımıyor muyum? “ dedi.
Bakanlığı’nın çeşitli operasyonlara da maruz kaldığını hatırlatan Ergezen, bu operasyonlardan müteahhitlerin de yara aldığını, itibar kaybettiğini, ancak bunun düzeltilmesi gerektiğini söyledi. Yolsuzluklarla ilgili manzaranın da üzücü olduğunu vurgulayan Ergezen, “bizim siyasetçimizin, müteahhitimizin, bürokratımızın gayesinin merkezinde insan yoktur, bencillik vardır” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ergezenden-muteahhitlere-uyari_4803.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!