Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Eroğlu, Vakko Arazisine Yapacağı Projeyi Yarışmayla Belirleyecek

COLIN’S markasıyla tekstilde tanınan ve Vakko’nun Merter’deki fabrika arazisini geçtiğimiz Nisan ayında 56 milyon dolara alan Eroğlu Holding, buraya 300 milyon dolar gelir beklediği alışveriş ve yaşam merkezi kuracak.

Vatan Gazetesi
Eroğlu, Vakko Arazisine Yapacağı Projeyi Yarışmayla Belirleyecek

OLIN’S markasıyla tekstilde tanınan ve Vakko’nun Merter’deki fabrika arazisini geçtiğimiz Nisan ayında 56 milyon dolara alan Eroğlu Holding, buraya 300 milyon dolar gelir beklediği alışveriş ve yaşam merkezi kuracak. İnşaat işlerini Eroğlu Yapı adı altında toplayan ve şu anda 1 milyar doların üzerinde satış gelirinin beklendiği 8 projeyi yürüten grup, Vakko arazisine yapacağı merkez için mimari proje yarışması düzenleyecek. Binayı 15 Ekim’de boşaltması gereken Vakko, fabrikası bitmediği için 15 Ocak’a kadar süre aldı. Eroğlu, 2008’in ilk yarısında alışveriş merkezi için kazmayı vuracak.

Capitol’ü yenileyerek dünya birinciliği alan ve şu anda Akmerkez’i yenileyen Consept I ile anlaştıklarını söyleyen Eroğlu Holding’in patronu Nurettin Eroğlu, “Biz çok moda diye inşaat işine girmedik. Hedefimiz tekstilden sonra inşaatta da marka olmak. Daha önce kendi ofis ve fabrikalarımızı yapıyorduk. Şimdi bu işi ticarete döküyoruz. Alışveriş merkezleri, konut, villa ve ofiste ciddi projeler yapacağız. Vakko’nun arazisini almamız biraz sansasyon yarattı. Corio’ya verdiğimiz Tekira Alışveriş Merkezi’nden sonra en büyük ikinci projemiz alışveriş merkezi yapacağımız Vakko arazisi olacak” diye konuştu.

Eroğlu, inşaatta üst ve orta gelir sınıfına hitap edecek projeler geliştireceklerini kaydetti. Eroğlu Yapı’nın CEO’su Ramadan Kumova ise Vakko arazisine her açıdan farklı bir proje yapacaklarını belirterek, “Mimari proje yarışması düzenleyeceğiz. Yurtdışından mimarlar katılacak. Buraya sıradan bir alışveriş merkezi yapmak istemiyoruz. İnsanların alışveriş yapıp aileleriyle birlikte vakit geçirecekleri bir yaşam merkezi kurmak istiyoruz” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/eroglu-vakko-arazisine-yapacagi-projeyi-yarismayla-belirleyecek_57220.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!